MENY
Eskilstuna kommun

Folkhälso­arbete inom kultur och fritid

För god folkhälsa behövs möjligheter till kultur och fritidsaktiviter. Här är några exempel på sådana möjligheter och aktiviteter i Eskilstuna kommun.

  • Bibliotek och mötesplatserlänk till annan webbplats. De ingår i flera insatser som stimulerar ungas läsning, exempelvis projekt ”Berätta, leka, läsa”.
  • Musikskolan och dess arbete med El Sistema i stadsdelarna Fröslunda och Lagersberg. Arbetet har utökats och kommer att finnas kvar, inte enbart som ett försök som tidigare. Musikskolan gör det också möjligt för barn med nedsatt funktionsförmåga att utveckla sina musikaliska förmågor på fritiden och i skolan.
  • Ung Fritid Eskilstuna och Ung Fritid Torshälla. Till Ung Fritid hör Ungdomens hus, Balsta musikslott, Palatzet, Bonsai Ungdomscafé och kommunens fritidsgårdar. Den huvudsakliga målgruppen är 12-20 år. Ung fritid erbjuder fritidsaktiviteter för att stimulera till rörelse, bildning, skapande, upplevelse och möten.
  • Museer. Konstmuseet kommer att ha en föreläsningsserie på temat ”Konst och hälsa” och ledorden för arbetet med Lilla stadsmuseet är ”Glädje, rörelse och kunskap”. Eskilskällans tidskrift har tema hälsa i sitt första nummer 2014.
  • Idrotts- och fritidsanläggningar. Inom kommunen arbetar vi med att ta fram en så kallad lokalförsörjningsplan för idrotts- och fritidsanläggningar, en plan som ska hjälpa oss att se till att alla som vill kommer ha tillgång till idrotts- och fritidsanläggningar i framtiden.
  • Projektet ”Öppen idrott” håller på att startas. Projektet handlar om att vi inom kommunens ska arbeta med att se till att idrottsföreningar jobbar på rätt sätt med värderingar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag 10.00-19.00
Tisdag-fredag 10.00-16.30

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla

Anna-Maarit Tirkkonen
Folkhälsostrateg