Etiska mål för Eskilstuna kommun

Eskilstuna är en diplomerad Fairtrade City.  Det är en diplomering till kommuner som engagerar sig för etisk konsumtion. Fairtrade City innebär att kommunen lever upp till kriterier som rör etisk upphandling, bedriver ett aktivt informationsarbete samt arbetar aktivt för ett utbud av etiskt märkta produkter i butiker och på arbetsplatser.

Vi är stolta att kunna bidra till bättre arbetsförhållanden för odlare och anställda i utvecklingsländer.

Etiska mål för Eskilstuna kommunkoncern

• 100 procent av det kaffe som inhandlas av Eskilstuna kommun vara etiskt märkt.
  • 100 procent av det te som inhandlas av Eskilstuna kommun vara etiskt märkt.
  • 100 procent av den kakao som inhandlas av Eskilstuna kommun vara etiskt märkt/märkta.
  • 100 procent av de bananer som inhandlas av Eskilstuna kommun vara etiskt märkt/ märkta.
  • 50 procent av arbetskläder i form av t-shirts och pikétröjor samt 100 procent av profilmaterial i form av t-shirts, pikétröjor och tygkassar som inhandlas av Eskilstuna kommun vara producerade i etiskt märkt bomull.
  • Etiskt producerade kryddor i den mån de finns köps in. I dagsläget finns grovmalen svartpeppar och malen vitpeppar hos kommunens leverantör.
  • 100 procent av de fotbollar samt handbollar som köps in för lek och träning inom kommunens verksamheter ska vara etiskt-märkta.
  • 100 procent av den choklad som inhandlas av Eskilstuna kommun vara etiskt märkt/märkta

Produkterna i ovan nämnda punkter ska i den mån det är möjligt vara dubbelcertifierade, det vill säga även vara ekologiskt märkta.

Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00