MENY
Eskilstuna kommun

Fairtrade City

Eskilstuna 

Eskilstuna diplomerad Fairtrade City

I november 2011 diplomerades Eskilstuna till Fairtrade City. Det är en diplomering till kommuner som engagerar sig för etisk konsumtion. Fairtrade City innebär att kommunen lever upp till kriterier som rör etisk upphandling, bedriver ett aktivt informationsarbete samt arbetar aktivt för ett utbud av etiskt märkta produkter i butiker och på arbetsplatser.

Bananvandrarna Li och Lina

Arbetet samordans av en styrgrupp bestående av ideela krafter, Eskilstuna kommun, näringsliv, Svenska kyrkan, fackföreningar, föreningar, Eskilstuna Folkhögskola och studieförbund.
Sedan diplomeringen 2011 har Eskilstuna genom åren blivit omdiplomerade för sina fortsatta insatser – något som skedde senast 2017

Li och Lina " bananvandringen" vandrade 2015 från Eskilstuna till Malmö för att uppmärksamma orättvisorna i världen. Följ deras blogg här!länk till annan webbplats

Filmer om varför fairtrade gör skillnad för odlaren.länk till annan webbplats

För mer information se Fairtrade Sveriges hemsida.länk till annan webbplats

2016 års Fairtrade-stipendiater utsågs!

2016 års Fairtrade-stipendium går till Emil Axelsson, Rekarnegymnasiet och Stefan Biscevic, Rinmansgymnasiet. De tilldelas stipendiet då de tillsammans har startat UngDrive-företaget ”Bracelets for Youth” där de valt att fokusera mot social hållbarhet och rättvis handel. Detta gör de bla med hjälp av sina egenhändigt producerade armband där de använder sig av ord som uppmanar till hållbarhet. De vill med hjälp av stipendiet utöka sin kunskap inom rättvis handel och social hållbarhet för att föra det vidare till andra ungdomar som står i uppstarten till att bilda företag. Stipendiet delades ut av Mona Kanaan, Kultur- och Fritidsnämndens ordförande.

"Juryn valde dessa två ungdomar då vi tycker det är viktigt att unga blir medvetna om hela produktionskedjan av det material de använder och vi tror att de genom att skaffa sig mer kunskap om Fairtrade kan informera andra unga företagare och föra sin kunskap vidare".

Stort Grattis!
Ni är vilktiga förebilder!
Fairtrade Citys Styrgrupp- Eskilstuna kommun 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla

Helena Andersson Tsiamanis
Utvecklare