MENY
Eskilstuna kommun

Brandman

Exempelbild


Att arbeta som brandman hos Räddningstjänsten i Eskilstuna innebär att du får ett väldigt brett uppdrag och stor variation av arbetsuppgifter. Arbetet går ut på att förebygga och minska risken för bränder och olyckor samt minska konsekvenserna av de olyckor som inträffar. En vanlig arbetsvecka kan innehålla utbildning och information till barn, ungdomar, kommunanställda och till privata företag i brandskydd och sjukvård. Du åker på utryckningar till bland annat trafikolyckor, bränder, hjärtstopp, drunkningstillbud och djurlivräddning. För att kunna utföra dessa arbetsuppgifter på bästa sätt utför vi skötsel och underhåll av fordon och materiel. Vi övar regelbundet på olika moment och för att upprätthålla vår goda kondition och styrka ingår fysträning på arbetstid. Som brandman kommer du att få möjligheter att utveckla processer och delta i en stor variation av arbetsgrupper utifrån ditt intresse och kunnande. Utöver den personliga utvecklingen du får finns även möjlighet till en karriär där erfarenhet och vidareutbildning kan leda till jobb som styrkeledare, insatsledare eller brandinspektör.

För att söka en tjänst som brandman på heltid hos Räddningstjänsten i Eskilstuna ska du ha gått utbildningen Skydd mot olyckor (SMO). Utbildningen genomförs på MSB:s skolor i Kramfors eller Revinge (finns även distansutbildning). Du ska vara simkunnig, ha B och CE-körkort.

Du tycker om att göra arbete tillsammans med andra, tar gärna initiativ och är kommunikativ. Kan du flera språk och har kunskap från andra kulturer är det ett plus.

Processbrandman

Som processbrandman arbetar du i skiftlaget med en brandmans arbetsuppgifter, men en del av din arbetstiden avsätts till utveckling och genomförande av vårt förebyggande arbete. Det kan handla om att planera och hålla i utbildningar i brandkunskap eller hjärt- och lungräddning, ansvara för material och utrustning, eller att planera och genomföra brandmännens övningar.


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Räddningstjänsten
Öppettider

Måndag-fredag 8.00-16.00

Kontakt

016-710 74 00
Skicka e-post
016-14 50 45