Räddningstjänsten och samarbete med grannkommuner

Karta med grannkommuner

Eskilstuna kommun har samverkansavtal med grannkommunerna - Kungsör, Flen, Västra Sörmland (Katrineholm och Vingåker) Strängnäs och Mälardalens Brand- och räddningstjänstförbund (Västerås, Surahammar och Hallstahammar) samt Västra Mälardalens kommunförbund (Köping, Arboga och Kungsör).

Dessa kommuner samverkar och hjälper varann vid olyckor. Larmet går till den som är närmast den olycksdrabbade platsen oavsett kommun- eller länsgräns. Vid stora olyckor är grannkommunerna varandras förstärkning.

RäddSam Mälardalen är ett  samarbete mellan räddningstjänsten Eskilstuna, räddningstjänsten i Strängnäs och Mälardalens Brand- och räddningsförbund ( Hallstahammar, Surahammar och Västerås kommun). Samarbetet innebär ett operativt och nära samarbete i lokaler på brandstationen i Eskilstuna. Vid större räddningsinsatser kan ledningsfunktionerna snabbt komma igång med insatsarbetet.

Räddningstjänsten har även avtal med Landstinget Södermanland. När ambulansen har längre insatstid än fem minuter larmas kommunens räddningstjänst vid hjärtstopp.

Räddningstjänsten

Måndag-fredag 8.00-16.00