Ansökan om tilläggsbelopp för modersmålsundervisning

Enligt skollagen ska tilläggsbelopp lämnas för elever i fristående grund- och gymnasieskolor som deltar i modermålsundervisning. I Eskilstuna kommun erbjuds både kommunala och fristående skolor (årskurs 1 – 9 samt gymnasiet) rekvirera ersättning för modersmålsundervisning från och med den 1 januari 2015.

• Ersättningen är 486 kronor per elev och månad 10 månader per år.
  • Momspåslag på 6 % betalas ut till fristående skolor.

I och med kommunstyrelsens beslut KSKF/2016:350 gäller att tilläggsbelopp för modersmålsundervisning betalas ut för januari - juni samt september - december.

Ansökan göra i efterskott; senast 1 oktober, 1 november, 1 december och 1 januari för höstterminen och 1 februari, 1 mars, 1 april, 1 maj, 1 juni och 1 juli för vårterminen. Till ansökan bifogas aktuell elevlista för de elever som deltagit i modersmålsundervisningen under aktuell månad.

Det är endast de grundskolor och de gymnasieskolor som anställer egna lärare som behöver skicka in ansökan om ersättning. En kommunal grundskola eller kommunal gymnasieskola som endast anlitar interkulturella enheten för modersmålsundervisning ska inte skicka in ansökan.

Utbildningsinspektionen

Alva Myrdahls gata 5 (Värjan)

Utbildningsinspektionen

631 86 Eskilstuna