Information om corona (covid-19) för idrotts­anläggningar och hallar

Här kan du läsa om hur coronaviruset / covid-19 påverkar möjligheterna att använda kommunens idrottsanläggningar och hallar.

2021-05-12

Förlängda direktiv till och med 31 maj

Restriktioner och direktiv med anledning av pandemin förlängs till och med 31 maj,

Personer födda 2002 eller senare (barn och unga till och med gymnasieåldern)

• Kan fortsatt bedriva tränings- och föreningsverksamhet på ett smittsäkert sätt.
  • Matcher och tävlingar är tillåtna utomhus enligt gällande restriktioner
  • Ombyte och dusch sker hemma (ej i korridorer eller andra samlingsytor)
  • Aktiva ska vara på respektive anläggning strax innan start och ska lämna anläggning direkt efter avslutat aktivitet.
  • VIKTIGT att följa gällande direktiv från respektive förening/organisation

Förtydligande om enstaka matcher och tävlingar för barn och unga

Smittspridningen av covid -19 är stor även hos barn och ungdomar i Sörmland och det påverkar beskedet om att idrotta på ett ansvarsfullt sätt. Möjligheten att idrotta för denna målgrupp innebär inte att den släpps helt öppen för seriespel, cuper eller liknande aktiviteter. Att förhindra smittspridning av covid -19 är allas ansvar. Region Sörmlands smittskyddsläkare har varit behjälplig i tolkningen av Folkhälsomyndighetens råd.

• Med enstaka lokala matcher/tävlingar menas matcher/tävlingar lokalt inom den egna kommunen. Lokalt innebär inte hela regionen eller över kommungränser. Resandet ska fortsatt undvikas och man ska ta sig till matchen/tävlingen på ett smittsäkert sätt. Man ska inte samåka. Man ska umgås med de personer man normalt träffar.
  • Med smittsäkert sätt avses idrott där närkontakt inte förekommer. Barn och ungdomar ska kunna hålla avstånd till varandra.
  • Inga omklädningsrum ska användas. Ombyte sker hemma.
  • Folksamlingar och publik ska inte förekomma. Föräldrar eller vårdnadshavare som skjutsar sina barn lämnar platsen.
  • Inga matcher/tävlingar mot olika lag/personer ska förekomma samma dag. Man ska möta så få människor som möjligt.

Vuxna (födda 2001 och tidigare)

• Träning kan endast genomföras utomhus
  • Håll avstånd till varandra.
  • Utför aktivitet i mindre grupper.
  • Aktiva ska vara på plats strax innan start och ska lämna direkt efter avslutat aktivitet.
  • Inga tävlingar och matcher är tillåtna

Elitidrottare tränar som vanligt

Inga föräldrar i kommunens anläggningar
På förekommen anläggning påminner vi om att tränare och ledare hämtar och lämnar sina aktiva vid ytterdörren. Inga andra tillåts att vara i våra anläggningar när barnen / ungdomarna tränar.

Munktellarenan är fortsatt stängd för allmänheten

Avbokningar
Det är viktigt att alla föreningar/organisationer själva bokar av de tider som inte utnyttjas. Sker ingen avbokning kommer fakturering ske som vanligt.

För de som har andra hyresavtal än timhyra hos Eskilstuna kommun vilar ansvaret hos föreningen som bedriver verksamheten.
Pandemilagens förordning och föreskrifter gäller

Vi tar inte emot några bokningar från privatpersoner eller från andra kommuner.

Uthyrningen - Kultur- och fritidsförvaltningen

Telefon: