Information om corona (covid-19) för idrotts­anläggningar och hallar

Här kan du läsa om hur coronaviruset / covid-19 påverkar möjligheterna att använda kommunens idrottsanläggningar och hallar.

2021-06-30

NYA ANPASSNINGAR FRÅN 1 JULI 2021

Från den 1 juli har regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelat att man går in i nivå 2 gällande anpassningarna för idrott, evenemang, matcher, cuper och läger.

Det öppnar upp för mer publik och de specifika föreningsråden om att tex.att helst träna utomhus upphör.

Följande gäller för föreningar inom idrott, kultur och fritid för alla åldrar från och med 1 juli:

• De specifika råden till föreningar för kultur, idrott och fritid, till exempel att hålla träningar och aktiviteter utomhus försvinner.
  • Rekommendationen till lägerverksamhet, cuper och körer kvarstår dvs endast genomföra mindre läger och cuper.

Vad innebär att genomföra tävlingar och cuper i mindre omfattning?

När man ordnar cuper, matcher eller tävlingar bör en riskbedömning alltid göras. Man behöver ta ställning till hur många deltagare som ska delta, hur många matcher eller tävlingar som ska ordnas samt hur många andra som ska delta i cupen i form av medföljande vuxna, funktionärer, publik mm. Generellt är det större möjlighet att vara fler personer utomhus än inomhus.

Följande gäller för publik och allmänna sammankomster

Fler kan delta i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar beroende om det är utomhus, inomhus och om deltagarna har anvisade sittplatser:

• Inomhus: 50 personer
  • Inomhus, anvisade platser: 300 personer
  • Utomhus: 600 personer
  • Utomhus, anvisade platser: 3000 personer

Munktellarenan är fortfarande stängt för allmänheten och öppnar igen 16 aug.
Vi tar inte emot några bokningar från privatpersoner eller från andra kommuner.

Avbokning och fakturering

Det är viktigt att alla föreningar/organisationer själva bokar av de tider som inte utnyttjas.
Sker ingen avbokning kommer fakturering ske som vanligt.

Uthyrningen - Kultur- och fritidsförvaltningen

Telefon: