Förändringar i kommunens verksamheter på grund av coronapandemin

För att minska smittspridning har restriktioner införts i flera av kommunens verksamheter. I vissa fall kan också personalbrist till följd av hög sjukfråvaro göra att vissa av kommunens verksamheter stängs tillfälligt.

Bibliotek

Stadsbiblioteket och Torshälla bibliotek har öppet med begränsad service och begränsat antal besökare.

Kjula bibliotek och Alberga bibliotek har sommarstängt, och öppnar i mitten av augusti.

Under sommaren finns biblioteksverksamhet vid Sommartorgen i Fröslunda och Årby. Biblioteksbussen bedriver pop-up-verksamhet runt om i kommunen. På bibliotekstorget pågår aktiviteter måndagar och torsdagar 12-16 fram till och med 13 augusti. Kontakta verksamheter för att hämta reserverade böcker eller bokkassar.

Använd gärna bibliotekets digitala tjänster för att läsa e-böcker, tidningar, streama film och lyssna på ljudböcker. Biblioteken erbjuder också att du kan hämta upp böcker utanför biblioteken samt andra tjänster som anpassats på grund av corona.

Här kan du läsa mer bibliotekens tjänster samt förändringar gjorda med anledning av Coronaviruset.

Museer

Eskilstuna konstmuseum och Ebelingmuseet i Torshälla är öppna med ordinarie öppettider.

Eskilstuna stadsmuseumhar öppet tisdag-söndag 11.00-15.00.

Idrottsanläggningar

Regeringen och Folkhälsomyndigheten börjar sakta öppna upp för idrottsevenemang, matcher, cuper och läger. Nu ges större möjligheter för träning, tävling och matcher för alla åldrar men fortfarande är det ett stort eget ansvar som gäller både för föreningen och den enskilda personen:

Information för föreningar inom idrott, kultur och fritid för alla åldrar.

Hyra scener eller samlings- och möteslokaler

Med anledning av Folkhälsomyndighetens uppdaterade råd och riktlinjer har vi återigen möjlighet att hyra ut kommunens scener för verksamhet med publik.

Teatern stora: max 146 personer
Teatern lilla: max 22 personer
Lokomotivet: max 264 personer
Konserthallen: max 179 personer

Samlings- och möteslokaler kan endast bokas för verksamhet avsedd för barn och unga (barn och unga födda 2005 eller senare).

Vi följer utvecklingen noga och beslut kan komma att ändras.

Vid frågor, kontakta uthyrningen@eskilstuna.se

Munktellbadet

Badet öppet för motionssim från och med 7 juni. Fortsatt stängt för familjebad, Aqua Sport och River Relax. Actic gym är öppet.

Besök gärna munktellbadet.se för ytterligare information.

Skolor

Gymnasieskolan samt grundskolans årskurs 7–9 har gått över till fjärr- och distansundervisning. Nulägesbild för verksamheter inom förskola och skola.

Rekryteringsenheten

Receptionen stängd tills vidare, endast bokade besök. Antalet fysiska besök är minimerade till fördel för digitala intervjuer. Om du är aktuell i en rekrytering kommer du att få närmare information av din rekryteringskonsult.

Mötesplatser och fritidsgårdar

Mötesplatserna anpassar verksamheten för att begränsa smittspridning av covid-19. Den öppna besöksverksamheten är stängd men verksamheten fortsätter enligt följande:

  • Samhällsservice (datorlån, utskrifter med mera) i begränsad utsträckning där besökare får komma in utifrån behov under vissa dagar/tider.
  • Digital verksamhet via sociala medier.
  • Anpassade inomhus- och utomhusaktiviteter..

Följ mötesplatserna i sociala medier för mer information och kontakta personalen om du har frågor.

Fritidsgårdar och övrig ungdomsverksamhet anpassar verksamheten för att begränsa smittspridning av covid-19. Verksamheten fortsätter enligt följande:

  • Anpassade inomhus- och utomhusaktiviteter
  • Digital verksamhet via sociala medier
  • Trygga vuxna i området

Följ fritidsgårdarna och ungdomsverksamheterna i sociala medier för mer information och kontakta personalen om du har frågor.

Övriga mötesplatser

Mötesplatser för personer med funktionsnedsättning är stängda tills vidare. Vi erbjuder en digital mötesplats på Facebook-sidan Mötesplatser för personer med funktionsnedsättningar.

Mötesplatser för seniorer har öppet i begränsad omfattning med aktiviteter utomhus utifrån rådande restriktioner. Vi erbjuder en digital mötesplats på Facebook-sidan Mötesplatser för seniorer.

Restauranger

De restauranger som finns på våra vård- och omsorgsboenden och som vanligtvis är öppna för allmänheten är stängda tills vidare.

OBS! Nya eller förändrade åtgärder kan komma att införas snabbt. Eskilstuna.se uppdateras löpande med ny information.

Uppdaterad: 22 juli 2021