Välkommen till Mälardalens universitet

Mälardalens universitet (MDU) är Sveriges nyaste universitet som erbjuder en modern och innovativ utbildningsmiljö.

MDU har ett campus på var sida om Mälaren – ett i Eskilstuna och ett i grannstaden Västerås – som båda erbjuder en bredd av utbildningsprogram och forskningsmöjligheter. I Eskilstuna är universitetets campus känt för sin spektakulära arkitektur och moderna faciliteter som inspirerar till lärande, samarbete och en stark känsla av samhörighet.

För närvarande studerar över 16 000 studenter vid MDU, och antalet ökar stadigt. Med en bredd av ämnesområden och en stark koppling till näringslivet, erbjuder MDU en dynamisk och inkluderande lärandemiljö där du kan känna dig trygg i att ha valt rätt väg för din framtid.

Dessutom är MDU ett elitidrottsvänligt universitet. Detta innebär extra stöd och anpassningar för elitidrottare, vilket gör det möjligt att kombinera högskolestudier med en satsning på idrotten. Universitetet samarbetar med Riksidrottsförbundet för att säkerställa att du som elitidrottare kan nå dina mål både akademiskt och inom din idrottskarriär.

Upptäck möjligheterna att studera på MDU – där innovation, mångfald och framtidens utmaningar möts för att forma morgondagens ledare och experter. Här får du inte bara en utbildning, utan också ett nätverk och en gemenskap som stöttar dig på vägen mot framgång.

Chatta med studenter på MDU

Vill du veta mer om studentlivet eller din framtida utbildning i Eskilstuna? Chatta då med någon av universitetets studenter; de är redo att dela med sig av sina erfarenheter och ge råd om studieval och karriärmöjligheter.

Kontakta också gärna studievägledare på MDU för personlig rådgivning om studieval och arbetsmarknad. De finns här för att hjälpa dig att navigera dina framtidsplaner och hitta rätt väg för att uppnå dina mål.

Studentkåren – din röst på universitetet

Mälardalens Studentkår är den officiella rösten för studenter och doktorander vid Mälardalens universitet (MDU).

Som medlemsorganisation är kåren dedikerad till att säkerställa att du har inflytande över din utbildning och att den håller högsta standard. Kåren arbetar proaktivt för att din tid vid MDU ska vara både givande och trygg.

Läs mer om hur studentkåren formar din studiemiljö och akademiska erfarenhet, och stödjer dig under hela din studietid.

Uppdaterad: 11 juli 2024