Studentliv i Eskilstuna

Som student i Eskilstuna blir du en del av en stad ständigt i rörelse och strävan efter att förbättras och utvecklas. Akademiska ambitioner kombineras med rik fritid vilket skapar en levande gemenskap där engagemang och aktivitet är centrala.

Eskilstuna väntar på dig

Eskilstuna erbjuder fantastiska naturupplevelser och friluftsmöjligheter året runt.

Besök till exempel Årbyskogens naturreservat med vandringsleder genom täta skogar, perfekta för avkopplande promenader och löprundor. För vattenaktiviteter kan du bege dig till Sundbyholm, som erbjuder en vacker slottsträdgård och en sandstrand vid Mälaren där du kan segla, fiska och paddla.

På kvällen förvandlas Eskilstuna till en mötesplats för avslappnade stunder och kulturella upplevelser. Stadens restauranger, kaféer och barer öppnar sina dörrar för dig som vill njuta av levande musik, engagerande samtal och en inkluderande atmosfär som främjar både vila och återhämtning.

Eskilstuna har ett välutvecklat nätverk av kollektivtrafik, gång- och cykelvägar, vilket gör det enkelt att ta sig runt i staden.

Kollektivtrafiken sköts av Sörmlandstrafiken, som erbjuder frekventa och tillförlitliga bussförbindelser.

Sörmlandstrafikens webbplats

För cyklister finns ett omfattande nätverk av cykelvägar som gör det både snabbt och säkert att ta sig fram. Vid Eskilstuna Resecentrum finns ett låst cykelgarage med plats för 96 cyklar, där du kan förvara din cykel tryggt och säkert​.

Eskilstuna kommun arbetar aktivt för att främja cykling genom olika åtgärder som förbättrar infrastrukturen och underlättar för cyklister. Dessutom finns det flera pumpar för cyklar runt om i staden, bland annat på campus, vilket gör det enkelt att hålla din cykel i gott skick​.

Cykla i Eskilstuna

Studier kan vara krävande, särskilt om du har en familj att ta hand om. Eskilstuna erbjuder högkvalitativ barnomsorg för att hjälpa dig balansera ditt studie- och familjeliv på bästa sätt. Vi har ett brett utbud av förskolor som erbjuder trygg och pedagogisk verksamhet för dina barn. På vår informationssida hittar du all nödvändig information om hur du ansöker om en förskoleplats, hur kösystemet fungerar och vilka avgifter som gäller. Genom att enkelt kunna hitta rätt barnomsorg kan du fokusera på dina studier med vetskapen att ditt barn är i goda händer.

Information om ansökan, kö och avgifter för förskolan

Eskilstuna har ett föreningsliv som erbjuder något för alla intressen och passioner. Du kan engagera dig i sportklubbar, kulturföreningar, miljöorganisationer och sociala grupper. Detta rika utbud av föreningar ger dig möjligheten att utveckla nya färdigheter, knyta värdefulla kontakter och uppleva meningsfulla aktiviteter utanför studierna.

Föreningslivet i Eskilstuna bidrar till en miljö där du kan känna dig hemma och engagerad, alltid nära till naturen och stadens liv. Vår stad strävar efter ständig utveckling, och du blir en del av denna rörelse. Genom att engagera dig i föreningslivet bidrar du både till din personliga utveckling och till Eskilstunas höga ambitioner om att vara en hållbar stad.

För att hitta en förening som passar just dig, besök Eskilstunas föreningsregister där du kan söka efter olika verksamheter och kontakta dem direkt.

Eskilstunas föreningsregister

Vid Mälardalens universitet finns också flera föreningar som representerar de olika utbildningsprogrammen på MDU. Dessa föreningar arrangerar både sociala och akademiska aktiviteter som bidrar till en rik och varierad studentupplevelse.

Ett exempel är ELSA, Eskilstuna Lagom Sportiga Akademiker, som samlar studenter för sportiga och sociala aktiviteter. Genom att boka hallar och koordinera evenemang erbjuder ELSA möjligheter att delta i olika sporter, vilket gör det enkelt och roligt att hålla sig aktiv och träffa nya vänner.

Föreningar på Mälardagens universitet

Kåren arbetar aktivt för att ditt studentliv ska bli så givande som möjligt. Med ett brett utbud av stödjande tjänster och sociala evenemang, strävar kåren efter att du ska känna dig trygg och välkommen, och att du som medlem kan ta del av exklusiva förmåner som förbättrar både dina studier och din fritid.

Mälardalens studentkår

Är du student vid Mälardalens universitet och funderar på att flytta till Eskilstuna? Eller bor du redan här? Då har vi ett erbjudande för dig!

  • Gå med i Mälardalens studentkår med ett treårigt medlemskap.
  • Flytta till Eskilstuna och folkbokför dig här = få ett presentkort på 1500 kr.
  • Redan boende i Eskilstuna = få ett presentkort på 500 kr.

Upptäck Eskilstuna, stöd det lokala näringslivet och bli en del av vårt livliga studentliv.

Läs mer om erbjudandet

OBS! Erbjudandet gäller 2024.

Uppdaterad: 11 juli 2024