Studentboende i Eskilstuna

Eskilstuna erbjuder ett brett utbud av bostäder som passar olika livsstilar och behov och dessutom bostadsgaranti till nyinflyttade studenter.

Studentbostäder

Att hitta rätt boende är en viktig del av studentlivet. I Eskilstuna erbjuds en rad studentbostäder som gör att du som ny student snabbt kan känna dig hemma och del av gemenskapen. Vårt breda utbud av studentlägenheter och rum säkerställer att du hittar ett bekvämt och prisvärt boende nära dina studier vid Mälardalens universitet.

I Eskilstuna är vi alltid i rörelse; du är aldrig långt från vare sig stadens puls eller naturens lugn. Vår stad strävar efter hållbarhet och innovation, och med studentboenden nära till allt kan du enkelt fokusera på både dina akademiska och sociala mål samtidigt som du njuter av en aktiv och hållbar livsstil.

Bostadsgaranti för studenter

För att säkerställa en smidig övergång till studentlivet erbjuder Eskilstuna en bostadsgaranti för nyinflyttade studenter som ska påbörja heltidsstudier vid Mälardalens universitet. Denna garanti hjälper dig som är folkbokförd utanför Eskilstuna och närliggande kommuner som Västerås och Strängnäs att snabbt hitta ett hem och känna dig trygg i din nya miljö. Vi vill att du ska kunna fokusera på dina studier och bli en del av vår välkomnande studentgemenskap från dag ett.

Andra boendealternativ

Eskilstuna erbjuder ett mångsidigt utbud av bostäder från både kommunala och privata fastighetsägare. Kfast har ett brett utbud av hyresrätter som möter olika behov och livssituationer, vilket skapar en trygg och bekväm boendesituation. Privata fastighetsägare kompletterar med moderna lägenheter och charmiga äldre bostäder, vilket bidrar till mångfald och gör att du snabbt känner dig som hemma.

Närheten till både centrum och naturen i Eskilstuna gör det enkelt att hitta ett boende som passar just dig. Oavsett var du bor har du alltid nära till grönområden och parker, vilket ger en bra balans mellan studier och fritid.

Uppdaterad: 3 juli 2024