Tävling i Creaza med Halloween-tema!

Var med i tävlingen och lämna in film skapad i Cartoonist och temat Halloween. Filmen bedöms utifrån kreativitet och handling. Olika kriterier, åk 1-4 och åk 5-10. Vinnaren av tävlingen kommer att vinna pizzaparty till hela klassen!
Sista inlämningsdag är 29 oktober.
Läs mer hur det går till här https://web.creaza.com/halloweense
Vinnaren kontaktas strax efter deadline.

Webinarier Creazas delar

Webinarie Begreppa och Polylino skola

Kan även ses i efterhand.
https://youtu.be/AlNCpbDHaaE

Månadens verktyg

Här har vi lagt upp olika verktyg med filmer, manual och tips som är till hjälp i undervisningen.

Legimus.se kan du söka och låna anpassade talböcker för dig med någon läsnedsättning. Finns ca 100 000 titlar, mest skönlitteratur. Bakom webbplatsen står Myndigheten för tillgängliga medier.

Första gången så måste man gå till biblioteket för att skapa en användare. Sedan laddar man ned böckerna hemifrån till dator, surfplatta eller telefon. Är man under 18 år måste förälder vara med eller att man som lärare går med en grupp elever om föräldern innan har skrivit på avtalet.

För att ladda ned detta avtal: Avtal förälders påskrift Legimus Pdf, 65 kB.

Alla böcker är intalade, alltså ej talsyntes. Det finns även böcker i punktskrift.

Ladda ned gratis app för att lyssna på telefon eller surfplatta. App Store eller Google Play

Vi har tre olika system som skolan kan låna för att uppleva själva.

Gemensamt för systemen är att de sänder ljudet från en lärarmikrofon via högtalare så att alla elever kan höra lika bra oavsett var i klassrummet de sitter.

Fördelarna med ljudutjämningssystem är många, både för lärare och elever. Läraren kan tack vare ljudutjämningssystemet använda ett normalt röstläge utan att överanstränga sina stämband. Det minskar tröttheten hos elever och lärare samtidigt som den ökar koncentrationsförmågan hos eleverna. Elever med specifika inlärningssvårigheter som t.ex. ADHD kan lättare ta del av vad läraren säger. Även elever som inte har svenska som modersmål upplever en bättre inlärningsmiljö vid användning av ljudutjämningssystem. Priserna är ungefär lika, 15-17 000:- per enhet. Billigare om man köper fler.

Vi tänker att lånetid kan vara två-tre veckor. Skriv till oss om ni vill låna.

Skoldatateket

Kom till oss för att lära dig mer om teknikens möjligheter för barn/elever i behov av stöd och för alla elever att nå målen.

Telefon:

Besöksadress

Postadress

Bruksgatan 17
631 86 Eskilstuna

Öppettider

Måndag-fredag kl 8.00-17.00

Uppdaterad: 13 oktober 2021