Teknikvetenskap

Bred inriktning för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom matematik, fysik och teknik. Utbildningen gör dig redo för studier på högskola eller universitet.

Inom Teknikvetenskap kommer du att läsa kurser i Kemi, Konstruktion, Design och CAD (Computer Aided Design). Dessa kurser innehåller flera praktiska moment som bland annat ger dig verktyg för att lösa tekniska problem.

Du får arbeta både enskilt och i grupp med olika projekt där du får tillämpa dina kunskaper i matematik, fysik och teknik.

Om du siktar på någon av de civilingenjörsutbildningar som erbjuds av högskolor och universitet så förbereder teknikvetenskapsinriktningen dig på bästa sätt.

För dig som

  • Tycker matematik är utmanande och roligt.
  • Gillar ämnena matematik, fysik och teknik.
  • Vill kunna plugga vidare på högskola eller yrkeshögskola.

Globalt ledande inom rostfritt stål

Outokumpu är globalt ledande inom rostfritt stål. Vår position grundar sig i vår förmåga att specialtillverka rostfritt stål i olika former för nästan vilket ändamål som helst. Rostfritt stål är hållbart, tåligt och utformat för att hålla för evigt. Utöver samhällets grundstrukturer och berömda landmärken använder våra kunder rostfritt stål för att tillverka produkter för både hushåll och industri.

Outokumpu har cirka 9 000 medarbetare i över 30 länder. På Outokumpu Nyby utanför Eskilstuna är vi världsledande på att kallvalsa och tillverka rostfria specialstål. Cirka 280 anställda gör oss till en av de större arbetsgivarna på orten.

Den bästa tiden att börja bygga den cirkulära framtiden för nästa generation är nu. Inte bara för att vi kan, inte bara för att vi måste, utan för att vi vill. Vill du vara med? Då ska du välja programmen Industriteknik, Teknik eller Naturvetenskap.

Rinmangymnasiet

Telefon:

Öppettider

Receptionen

Måndag kl. 8.30-15.00
Tisdag kl. 9.30-15.00
Onsdag kl. 8.30-15.00
Torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Lunchstängt varje dag kl. 12.00-13.00

Uppdaterad: 6 februari 2023