Störningar i kommunens trygghetslarm

Trygghetslarmen är tillfälligt ur funktion. Vid behov ring nödnumren 070-086 62 57 eller 070-086 62 58.

Uppdaterad: 2023-03-23 kl. 10.05

Svetsteknik

Ett program för dig som vill arbeta praktiskt och är intresserad av att använda maskiner som svarv och fräs.

Det här är ett program för dig som vill arbeta praktiskt. De flesta av lektioner hålls i våra rymliga verkstäder, fyllda med maskiner som du lär dig att använda. Avancerad teknik kombineras med praktiska kunskaper. Du har 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du är på något av våra samarbetsföretag. Du får då lära dig ett yrke, men under skoltid. Industritekniska programmet är ett yrkesprogram men du kan även bli behörig till högskola eller yrkeshögskola. Du väljer!

Du får lära dig att använda maskiner som svarv och fräs. Du bearbetar olika material till exempel stål, aluminium, plast och mässing och tillverkar hammare, avdragare och tärning med mera. Senare lär du dig också datorstyrd maskin, även kallad CNC. En produktionsteknik som är avancerad och snabb. Några av kurserna du kommer att läsa är Ritningsläsning, Produktionsutrustning, Produktionskunskap och CAD/CAM. Mätteknik ingår också.

Du övar dig i praktisk problemlösning och produktionsteknik vilket gör att du är mycket efterfrågad på arbetsmarknaden för att sedan jobba i Eskilstuna eller resten av världen.

För dig som

  • Gillar praktiska lektioner.
  • Gillar att svetsa.
  • Vill jobba direkt efter gymnasieexamen.
  • Vill kunna plugga vidare på högskola eller yrkeshögskola.

Vi bygger hållbara lösningar

Arbetsplatsen är mångsidig och inkluderande och bygger på omtanke och möjlighet att påverka. Vi bygger broar mot framtiden med hållbara lösningar som har en inverkan på vår planets största utmaningar, så det vi gör på jobbet gör skillnad. Våra produkter används exempelvis för livsmedels-och vaccinframställning, vattenrening, energieffektivisering och system för förnybara energikällor.

Våra teknologier bidrar till hållbarhet och möjliggör minskad miljöpåverkan, minskade utsläpp och förbättrad energieffektivitet. På vår fabrik i Eskilstuna kan du jobba med utveckling och produktion av separatorer. Du kan
exempelvis arbeta som ingenjör, kvalitetstekniker, CNC-operatör, svetsare eller montör. En utbildning på Rinman är en perfekt grund för detta.

Rinmangymnasiet

Telefon:

Öppettider

Receptionen

Måndag kl. 8.30-15.00
Tisdag kl. 9.30-15.00
Onsdag kl. 8.30-15.00
Torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Lunchstängt varje dag kl. 12.00-13.00

Uppdaterad: 6 februari 2023