Eskilstuna kommun

Samhällsbyggnad och miljö

En inriktning i tiden som förbereder dig att vara morgondagens ingenjörer, projektörer och arkitekter inom hållbart samhällsbyggande.

Denna utbildning ger dig en mycket bra grund för vidare studier inom exempelvis miljöteknik, bygg och arkitektur. Här får du lära dig att skapa ritningar, designa, utveckla och testa produkter. Du får möjligt att träffa arkitekter och projektörer som är experter inom sin bransch. Du får lära dig att använda de senaste programvarorna inom konstruktion, arkitektur och bygg.

Du får skapa projekt, utforma projektplaner och bygga modeller för hus och nya bostadsområden. Den här utbildningen ger dig en unik kombination av utformning av hus och hållbart samhällsbyggande vilket gör dig attraktiv i en växande framtidssektor

För dig som

  • Är intresserad av hur samhällen fungerar och hur framtida samhällen ska byggas med hänsyn till funktion.
  • Gillar miljö, hållbarhet och byggnation.
  • Vill kunna plugga vidare på högskola eller yrkeshögskola.

En öppnare och säkrare värld

Varje dag hjälper vi miljarder människor att med lätthet röra sig genom en säkrare, mer öppen värld. Om du någon gång har gått igenom en automatisk dörr, bott på hotell eller gått igenom passkontrollen har du förmodligen använt någon av våra produkter eller tjänster. Från tillförlitlig hemsäkerhet till banbrytande biometrisk teknik för företag, myndigheter, flygplatser, sjukhus, skolor med mera – vi berör varje del av varje dag.

Assa Abloy går tillbaka mer än 140 år i Eskilstuna och härifrån växt till en världsomspännande koncern. Vi har verksamhet i över 70 länder och våra medarbetare är specialister på mekaniska och digitala lås, cylindrar, nycklar,
taggar, säkerhetsdörrar och automatiska entréer. Samtidigt skapar och tar vi till oss ny teknik – som biometri, mobil säkerhet och pålitliga identiteter. Våra experter hjälper arkitekter och byggare finna rätt lås-, dörr och passerlösningar. I Eskilstunafabriken tillverkas mekaniska och elektromekaniska låscylindrar och nycklar.

Vi välkomnar dig som gått Industriteknik liksom dig som gått Teknikprogrammet eller fortsatt på högskola. Våra medarbetare har gjort oss till världsledaren i accesslösningar. Våra produkter, tjänster och teknologier används över hela världen. Vilken roll kan du spela i att hålla framtiden i säkra händer?

Rinmangymnasiet

Telefon:

Öppettider

Receptionen

Måndag kl. 8.30-15.00
Tisdag kl. 9.30-15.00
Onsdag kl. 8.30-15.00
Torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Lunchstängt varje dag kl. 12.00-13.00

Uppdaterad: 2 juni 2023