Eskilstuna kommun
En kvinnlig student står vid en isärplockad dator. I bakgrunden ytterligare två studenter och till höger i bild en lärare. 

Informations- och medieteknik

Informations- och medieteknik

Informations- och medieteknik förbereder dig för en framtid som nätverkstekniker, programmerare eller ingenjör/civilingenjör.

När du läser Informations- och medieteknik lär du dig hur datorer, servrar och nätverk fungerar och du får jobba med programmering och webbutveckling. Efter utbildningen kan du arbeta med IT i yrkeslivet eller studera vidare.

Kurser du läser är Nätverksteknologi, Dator och nätverksteknik, Programmering och Webbutveckling. Kurserna Matematik 4 och 5 samt Fysik 2 kan väljas till för särskild högskolebehörighet. Vi samarbetar med företag i Eskilstuna. Ett programråd med representanter från näringslivet och högskola stöttar
utbildningen.

Utbildningen är högskoleförberedande och är en bra grund för de ingenjörsutbildningar som erbjuds av högskolor samt yrkeshögskolor. Du kan exempelvis vidareutbilda dig till datatekniker, programmerare, webbutvecklare eller andra ingenjörsyrken.

För dig som

  • Kan tänka logiskt och strukturerat.
  • Gillar problemlösning.

Vi ser till att vardagen flyter på

För att din vardag i vårt uppkopplade samhälle ska flyta på krävs det datakommunikation som styr samhällsviktiga system och förhindrar avbrott.

Industriella nätverksswitchar och routrar från Westermo gör kommunikationen mellan dessa system möjlig. Vår teknologi hjälper till att säkerställa att du får rent vatten i din kran, att elektricitet når din lampa och att du kan surfa via tågets WiFi. När din vardag bara flyter på, då arbetar våra routrar och switchar.

Westermo är ett världsledande företag inom utveckling av tjänstekritiska datakommunikationslösningar. Vår robusta och säkra nätverksteknologi säkerställer en enkel och säker vardag för människor världen över.

Rinmangymnasiet

Telefon:

Öppettider

Receptionen

Måndag kl. 8.30-15.00
Tisdag kl. 9.30-15.00
Onsdag kl. 8.30-15.00
Torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Lunchstängt varje dag kl. 12.00-13.00

Uppdaterad: 27 mars 2023