Eskilstuna kommun

Om oss

Framtiden kräver kunskap och kompetens.
Rinmans elever formar framtiden.

En mix att vara stolt över

På Rinmangymnasiet är vi stolta över att erbjuda utbildningar inom allt från teknik och industri till serviceyrken och vård.

Vårt naturvetenskapliga program är helt dominerande i Eskilstuna och här finns möjlighet att läsa samhällsvetenskaplig inriktning med naturvetenskaplig bas.

Både teknik och industriprogrammet bär kvalitetsstämpeln Teknikcollege som bland annat innebär ett nära samarbete med Mälardalens universitet.

Vårt vård- och omsorgsprogram bär också collegestatus. Det betyder att du som elev får en ännu bättre utbildning och möjlighet att ta del av universitetets seminarier och forskningsprojekt.

På restaurang- och livsmedelsprogrammet driver våra elever den populära Restaurang Rinman som ger en mycket bra grund att stå på inför kommande yrkesval.

Målet är att du ska blir attraktiv för anställning efter gymnasiet eller väl förberedd för vidare studier inom ditt område.

Tar dig ut i världen

På Rinmangymnasiet arbetar vi för att alla elever ska känna sig trygga i skolan och att samarbetet mellan elever och lärare fungerar. Vi vill att du ska kunna påverka din utbildning och ha insyn i bedömning och betygsättning.

Alla våra yrkesprogram har utbildade lärare med erfarenhet inom sin bransch. Vi är också mycket måna om att alla elever har möjligheten att skaffa sig högskolebehörighet. Som elev vid något av våra yrkesprogram har du minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) ute
på företag. Vi har starka band med det lokala näringslivet och samarbetar med skolor och företag över hela Europa. Många elever väljer att göra sin APL utomlands och i dagsläget har vi samarbeten med England, Frankrike, Tyskland, Italien, Malta, Luxemburg och Tjeckien.
Våra skickliga lärare ger dig en gedigen utbildning och träning i bra studieteknik som rustar dig för högskolestudier. Vår skolportal hjälper dig att planera och ha kontroll över studiesituationen tillsammans med dina lärare.

Vi är en stor skola och har ett stort utbud av kurser inom ramen för det individuella valet, till exempel språk, vilket är extra viktigt för att få maximala meritpoäng till högskolan. Våra språkval är franska, spanska, tyska och arabiska, men om efterfrågan finns så kan vi också
erbjuda andra språk.

En gymnasieskola i tiden

Rinmangymnasiet ligger i hjärtat av Eskilstuna nära kommunikationer och stadens utbud. Vi finns i moderna och ombyggda lokaler som vittnar om Eskilstunas stolta industritradition. 2010 invigdes vårt nya teknikhus där teknikprogrammet och industritekniska programmet huserar. Här möts du av ljusa och fräscha tekniklaborationssalar, klassrum, grupprum och maskinhallar.

Hösten 2014 fick också restaurang- och livsmedelsprogrammet helt nya undervisningslokaler.
Vi är också stolta över vår skolrestaurang där det varje dag finns flera matalternativ och som serverar hembakat färskt bröd. Våra elever tycker att vi har den bästa skolmaten i Eskilstuna.

Rinmangymnasiet

Telefon:

Öppettider

Receptionen

Måndag kl. 8.30-15.00
Tisdag kl. 9.30-15.00
Onsdag kl. 8.30-15.00
Torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Lunchstängt varje dag kl. 12.00-13.00

Uppdaterad: 4 april 2023