På Rinmangymnasiet, i hjärtat av Eskilstuna, vill vi att våra elever växer, både som människor och genom kunskap. Vårt mål är att utveckla kreativitet och ansvarstagande hos alla elever. Du möter behöriga och engagerade lärare som rustar dig för framtida studier och yrkesliv.

Alla elever, oavsett program eller inriktning, får här möjlighet att skaffa sig behörighet till högskolan.

Information om studenten

Anpassat studentfirande efter rådande omständigheter

Studentfirandet i Eskilstuna kommun kommer att genomföras i juni. Precis som förra året blir det firande i ett alternativt format, anpassat efter beslut och rekommendationer från nationella myndigheter.

Studentdag

S:t Eskils gymnasium, Rekarnegymnasiet och Rinmangymnasiet inklusive gymnasiesärskolan, och de fristående gymnasierna, kommer ha sina ceremonier lördagen den 12 juni.

Avslutning och utspring kommer ske klassvis och vid olika klockslag. Utifrån rådande rekommendationer och riktlinjer är det inte möjligt att genomföra ett traditionellt utspring, fyllt med släkt och vänner på skolgården. Antalet vänner eller anhöriga per elev som får ta emot studenten utanför skolan begränsas till två personer. Respektive skola planerar detaljerna för hur studentfirandet ska gå till och elever och vårdnadshavare kommer få mer information inom närmsta veckorna.

Inställd studentkortege även i år

Transportstyrelsen har beslutat att förlänga de tillfälliga reglerna som innebär förbud mot att åka på bland annat lastbilsflak. Med andra ord kommer det inte heller i år bli tillåtet med studentkortege.

Privat sammankomst

Att hyra till exempel en buss, båt eller liknande för en fest kan räknas som en privat sammankomst och omfattas då av samma regelverk som när man hyr en vanlig lokal för exempelvis privata fester. Det är den som hyr ut lokalen, bussen eller båten som ansvarar för att den inte används till en privat sammankomst med fler än åtta deltagare.

Sjuka elever och anhöriga stannar hemma

Även en sådan här dag är det viktigt att elever med symtom – även milda – stannar hemma för att skydda andra från att bli smittade. Samma sak gäller naturligtvis också för anhöriga som vill fira sina studenter.

Rinmangymnasiet

Telefon:

Öppettider

Måndag 09.30-15.00
Tisdag-fredag 08.30-15.00

Lunchstängt varje dag kl 12.00-13.00

Uppdaterad: 10 maj 2021