Eskilstuna kommun

Truppgymnastik- Nationell idrottsutbildning

NIU Truppgymnastik är för dig som vill kombinera en elitförberedande utbildning med studier på Rekarnegymnasiet. Utbildningen bedrivs i samarbete med IK Eskilstunagymnasterna och Svenska Gymnastikförbundet och vänder sig till dig som har ambition att bli elitidrottare på nationell eller högre nivå.

Ansökningsperioden för läsåret 2023-2024 är stängd.

Speciellt för NIU är ämnet specialidrott. Ämnet specialidrott består av tränings- och tävlingslära samt idrottsspecialisering. Vilka program som kan kombineras med ämnet specialidrott presenteras under Hälsa, idrott & studier. Ämnet specialidrott innehåller både teoretiska och praktiska moment, vilket möjliggör att en del av träningen kan förläggas under schemalagd skoltid.

Träningsarena: Skjulstahallen

Träningsupplägg: Träning sker två till tre förmiddagar per vecka

Ansökan är nu stängd för läsåret 23/24

  • Viktiga datum

Först görs antagningen på idrottsliga meriter.

  • Idrottslig meritering/uttagning kommer att ske fredagen den 9 december 2022.
  • Kallelse till uttagning skickas senast onsdagen den 7 december 2022.
    Blir idrottaren antagen till en NIU plats på sina idrottsmeriter måste hen sen även söka in till ett program på Rekarnegymnasiet.
  • Senast den 31 januari 2023 ska skolan ha meddelat om du har blivit antagen till en NIU plats, på dina idrottsliga meriter eller ej.
  • I februari ska du som har blivit antagen till NIU ansöka till respektive skola och program på dina betyg.

Huvudinstruktör

Jimmy Ekstedt är huvudinstruktör på utbildningen. Han är utbildad steg 4 tränare och instruktör för Svenska Gymnastikförbundet. Jimmy har en bakgrund som tränare både internationellt och nationellt.

Jens Axdorph

Rektor

Telefon:

Julie Orlov

Studie- och yrkesvägledare

Telefon:

Uppdaterad: 19 juni 2023