Handboll - Nationell idrottsutbildning

Nu är det hög tid att söka NIU Handboll för dig som vill kombinera en elitförberedande handbollsutbildning med studier på Rekarnegymnasiet från och med hösten 2022. Sista ansökningsdag är 1 december.

NIU är en nationell utbildningsform där bl.a. antagningsförfarandet regleras och skall ske inom vissa bestämda ramar. Antagningen till nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) sker genom två ansökningsprocesser; dels en idrottslig, dels en skolmässig.

Båda regleras av gymnasieförordningen (se Skolverkets hemsida), men först när eleven är antagen både idrottsligt och till gymnasieprogrammet är eleven slutligt antagen för att börja på NIU handboll.

Antalet platser på NIU handboll på Rekarnegymnasiet är begränsat, därför kommer uttagningstester, träning och intervjuer med de som söker att hållas onsdagen den 15 december kl 08.00-16.00 i Stiga Sports Arena (vissa tester kommer att ske i Munktellarenan).

Idrottsligt besked om plats fås 19-21 januari med beskedet: Kommit in, Reserv eller Ej kommit in).

Länk till skolverket om nationell idrottsutbildning

Ansvarig för NIU handboll på Rekarnegymnasiet:
Johan Moberger

Träningsarena: STIGA Sports Arena

Antal platser: Totalt 48 platser fördelade på tre årskurser

Träningsupplägg: Träning sker tre förmiddagar i veckan

Våra instruktörer:

* Johan Moberger är SHF-utbildad handbollsinstruktör. Han har erfarenhet av elithandboll, både som spelare och tränare.

* Jan Ekman är SHF-utbildad handbollsinstruktör. Han har eftarenhet av elithandboll, både som spelare och ledare. Jan är även assisterande förbundskapten för damlandslaget samt målvaktstränare. 

Jens Axdorph

Rektor

Telefon:

Julie Orlov

Studie- och yrkesvägledare

Telefon:

Johan Moberger

Gymnasielärare, handboll

Telefon:

Uppdaterad: 15 november 2021