Eskilstuna kommun

Gillar du teknik, design, samhällsbyggnad, produktion, konstruktion eller IT? Då är teknikprogrammet på Rinmangymnasiet något för dig.

Du lär dig

Till grund för de tekniska studierna ligger matematik, fysik, kemi och teknik. Du nischar dig sedan mot produktionsteknik, design- och produktutveckling, informations- och mediateknik, samhällsbyggande eller teknikvetenskap. CAD, mekatronik, arkitektur och design är exempel på kurser du kan välja. Utbildningen är bred och ger dig en mycket bra grund för fortsatta högskolestudier inom många områden.

Arbetssätt

Teori varvas med laborationer och praktiska övningar där din kreativitet tränas. Teknikprogrammet håller till i nya, moderna lokaler som håller en hög teknisk nivå. Datorstödd undervisning är en naturlig del i arbetsmiljön och våra teknikintresserade lärare använder digital media i undervisningen.

Vi är stolta över att bära kvalitetsstämpeln Teknikcollege som bland annat innebär en kreativ lärmiljö och ett nära samarbete med Mälardalens universitet och det lokala näringslivet.

Efter skolan

Teknikprogrammet ger dig en bra grund för fortsatta högskolestudier och utbildningen ger dig en bred kompetens för framtiden. Många av våra elever kommer att jobba som civilingenjörer, arkitekter, IT-tekniker, produktionstekniker eller inom media.

Se mer om Teknikprogrammet i en film från Skolverket

Examensmål för Teknikprogrammet

Kontakt

Emma Sedin

Lärare

Telefon:

Erik Persson

Lärare

Telefon:

Helena Medin

Studie- och yrkesvägledare

IN, IMYIN, TE, RINMAN 3 (Basklass, ERC, Lyktan, Rekarnevillan, Vattenpasset)

Telefon:

Uppdaterad: 4 november 2022