Kök och servering

Till Restaurang Rinman kommer det gäster som du tillsammans med dina klasskompisar lagar trerätters luncher och middagar till. Du kastas in i hetluften redan första terminen och du får lära dig matlagningens grunder.

Laga mat efter recept, skapa egna rätter och driva eget företag blir din vardag. Du möter engagerade lärare som noga följer trenderna i branschen och du får utöver det praktiska arbetet i restaurangen också 15 veckors praktik på någon restaurang i Sverige eller utomlands. Du läser och praktiserar näringslära, du gör studiebesök hos lokala livsmedelsproducenter och du får lära dig samspelet mellan mat och dryck.

För dig som

Gillar att möta människor, är kreativ och intresserad av mat.

Exempel på kurser du läser

Matlagning, Livsmedelskunskap, Barteknik, Drycker, Servering, Mat och dryck i kombination.

Det här kan du jobba med

Kock i restaurang, butik eller storkök, servitör, servitris, matinformatör eller egen företagare.

Kurser

Gymnasiegemensamt

Åk 1

Åk 2

Åk 3

Totalt

Engelska 5

100

-

-

100

Historia 1a1

-

50

-

50

Idrott och hälsa

33

33

34

100

Matematik 1a

100

-

-

100

Naturkunskap 1a1

-

-

50

50

Religionskunskap 1

-

-

50

50

Samhällskunskap 1a1

-

50

-

50

Svenska 1/Svenska A1

100

-

-

100

Programgemensamt





Hygien

100

-

-

100

Livsmedels- och näringskunskap 1

100

-

-

100

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

100

-

-

100

Service och bemötande

100

-

-

100

Inriktning





Matlagning 1

100

-

-

100

Mat och dryck i kombination

-

100

-

100

Servering 1

-

100

-

100

Programfördjupning





Matlagning 2

-

200

-

200

Matlagning 3

-

200

-

200

Matlagning 4

-

-

200

200

Servering 2

-

-

200

200

Drycker och ansvarsfull alkoholhantering

-

-

100

100

Gymnasiearbete





Gymnasiearbete

-

-

100

100

Individuellt val

-

-

-

200

Individuellt val

-

100

100

-

Summa




2500

Uppdaterad: 14 april 2021