Eskilstuna kommun

Välj naturvetenskapsprogrammet om du vill ha den bredaste behörigheten till högskola och universitet, om du tycker om laborationer och fältarbete eller för att på bästa sätt förbereda dig på högre studier

Du lär dig

Natur på Rinman är en utbildning med högt tempo som förbereder dig på bästa sätt till högskolan eller universitet. Matte, fysik, kemi och biologi är hörnstenarna i den här utbildningen och du behöver vara studiemotiverad och beredd att satsa på dina studier för att trivas.

I matematiken får du lära dig att analysera problem och härleda formler. I fysiken läser du om energi, elektricitet och materiens uppbyggnad. I biologin får du lära dig om människan, ekosystemet och genteknik. I kemin läser du om ämnens egenskaper och kemiska reaktioner.

Arbetssätt

Naturvetenskapsprogrammet är i grunden en teoretisk utbildning, men här jobbar vi nästan varje dag med laborationer, undersökningar och fältarbeten. Du får själv lösa problem och lära dig dra slutsatser. Ju längre in i utbildningen desto mer självständigt blir arbetet och du får lära dig att ta stort eget ansvar.

Vårt program har gott rykte och vi får ofta höra att våra elever som läser vidare klarar sina studier galant. Vår elevenkät visar också att våra elever trivs mycket bra och är nöjda med utbildningen.

Efter skolan

Naturvetenskapsprogrammet är det bredaste av alla program och det ger dig behörighet till de allra flesta högskoleutbildningarna. Det är det här programmet du väljer om du funderar på att läsa vidare till läkare, apotekare, civilingenjör, advokat eller till och med journalist eller ekonom.

Vi är mycket måna om att våra elever ska komma till högskolans värld så väl förberedda som möjligt.

Se mer om Naturvetenskapsprogrammet i en film från Skolverket

Examensmål för Naturvetenskapsprogrammet

Kontakt

Helena Hägg

Lärare

Telefon:

Åsa Lönn

Lärare

Telefon:

Sara Kunstbergs

Studie- och yrkesvägledare

NA, RL, IMYRL, VO, IMYVO

Telefon:

Uppdaterad: 4 november 2022