Möten, människor och världen som arbetsplats.

Du lär dig

Möten med människor, kommunikation, samarbete, service och språk är grunden i hotell och turismprogrammet. Den internationella profilen är tydlig och du har möjlighet att göra en del av din arbetsplatsförlagda utbildning (APL) utomlands. Dessutom erbjuds du en reseledarutbildning genom STS Alpresor.

I utbildningen läser du engelska 5 och 6 samt kan välja till engelska 7 där möjlighet finns att avlägga Cambridge Advanced Exams. Du kan även välja till fler språk. Du får lära dig att planera och arrangera guidningar och konferenser och evenemang samt läsa kurser i entreprenörskap.

Arbetssätt

Studiebesök, externa föreläsare, temaarbeten och praktiska övningar präglar programmet, för att du ska förbereda dig för en karriär inom hotell- och turismnäringen på bästa sätt. Du är med och arrangerar evenemang och skolan har mycket goda kontakter i branschen för att du ska få en bra bild av verkligheten. Skolan har också ett brett nätverk och elever har valt att göra delar av sin APL i bland annat Skottland, Tyskland, Polen och Spanien.

Efter skolan

Turismnäringen är en av de starkast växande branscherna.
Efter avslutade studier har du möjlighet att jobba på hotell eller som reseledare på ett reseföretag. Du kan jobba med events, mässor och konferenser. Du kommer väl förberedd för en karriär utomlands och har genom praktiken hunnit skaffa dig ett brett kontaktnät.
Hos oss läser du grundläggande högskolebehörighet.
Efter gymnasiet har du också möjlighet att vidareutbilda dig på yrkeshögskola.

Kontakt

Marie Mulvad Fransson

Rektor

Telefon:

Uppdaterad: 19 april 2021