Musikklasser

Gillar du att spela instrument tillsammans med andra? Då ska du söka till våra populära musikklasser. Här samlas elever från hela Eskilstuna kommun med det gemensamma intresset musik.

Våra musikklasser fungerar som en fristående orkester som är sammansatt olika instrument, cirka 10 blåselever, 10 stråkelever och tio övriga (slagverk, piano, gitarr och elbas). Vi har en musikklass i varje årskurs 7, 8 och 9.

Musikklasserna är ett samarbete mellan Stålforsskolan och Eskilstuna kulturskola vilket, ger unika möjligheter att samordna lärarresurser och utrustning.

Vårdnadshavare till barn som ska börja årskurs 7 kan ansöka till musikklass på Stålforsskolan. Där fungerar varje klass som en fristående orkester sammansatt av olika instrument, cirka 10 blåselever, tio stråkelever och tio övriga (slagverk, piano, gitarr och elbas).

För att söka till musikklass hos oss ska du vara elev vid Eskilstuna kulturskola eller annan musik- eller kulturskola.

Så här söker du musikklass - tidsplan

  • Gör en formell ansökan via e-tjänsten.
    Eleverna söker musikklass mellan 1 november och 15 december
  • Fyll även i den medföljande blanketten "Bekräftelse på skolval i e-tjänsten" Senast den 15 december. Se foldern: Musikklasserna på Stålforsskolan 2023/2024
  • Vecka 5 - Besked om antagning skickas ut till alla barn som genomfört inträdesprov till musikklass
  • Barn som inte blir antagna till musikklass blir placerade på anvisad skola eller annan skola som de sökt i skolvalet. Besked om antagning skickas ut sista veckan i februari.

Vill du ha ytterligare information?

Ring eller maila oss.

Stålforsskolan

Mattias Eriksson, profilansvarig, tel: 076-696 92 54

Kulturskolan

Åsa Andersson, profilansvarig, tel: 016-710 84 28

Här hittar du inlägg på sociala medier från musikklasserna

Uppdaterad: 18 mars 2024