För vårdnadshavare

Information för dig som vårdnadshavare.

Inskolning

Vi arbetar med föräldraaktiv inskolning. Detta innebär att du som vårdnadshavare är med och deltar i vår verksamhet, du tar hand om och deltar i våra aktiviteter tillsammans med ditt barn de första dagarna under inskolningen. Detta ger dig tillfälle att se hur vår verksamhet fungerar och hur vi arbetar samtidigt som du kan passa på att ställa frågor om du funderar över något. Vi vill samtidigt att ditt barn ska få möjlighet att utforska vår miljö och oss i personalen med den tryggaste personen som barnet känner, nämligen dig.

Inskolningens längd varierar beroende på barnen, en del behöver mer tid och andra behöver mindre. Generellt räknar vi med att barnen är inskolade inom 5-7 dagar.

Vi använder oss av gruppinskolning, vilket betyder att vi skolar in fler barn samtidigt. Detta gör också att vi har flera vårdnadshavare på plats under inskolningen vilket ger er en möjlighet att lära känna och skapa kontakt med varandra. För att barnen ska bli trygga och kunna bygga ett förtroende för oss, så ser vi till att vi alla är lika aktiva och har samma ansvar för barnen under inskolningen.

Innan inskolningen har vi samtal med er då vi går igenom vad som förväntas av er och vad ni kan förvänta er av oss under inskolningen. Vi samtalar om hur vi tänkt lägga upp inskolningen för ert barn och ni får möjlighet att ställa frågor.

Öppettider och stängningsdagar

Våra ordinarie öppettider är helgfria vardagar klockan 06:00-17.30

Stängningsdagar 2021 är:
Måndag 25 januari
Fredag 28 maj
Måndag 27 september
Fredag 26 november

Personalen har planerings- och utbildningsdagar.

Västergatans förskola

Telefon:

Öppettider

Måndag - Fredag 06:00-17:30

Uppdaterad: 5 april 2021