Eskilstuna kommun

Skiftinge förskola ligger cirka 3 km från centrala Eskilstuna. Förskolan har nära till grönområden, skog och lekplatser.

I nuläget har vi cirka 180 barn och det arbetar cirka 35 pedagoger på förskolan. Vi är utbildade förskollärare och barnskötare med bred erfarenhet och kunskaper. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vår verksamhet och arbetssätt med barnen i fokus och i enlighet med förskolans mål (lpfö 18).

Förskola är uppdelad på sex yngre barns avdelningar på nedre plan och tre äldre barns avdelningar på övre plan. Vi har dessutom en avdelning för 5 åringar som erbjuder barnen det lilla extra inför skolstart.

All organisation utgår från och strävar efter att barnen befinner sig i mindre och kontinuerliga grupper, större delen av dagen.

Inom förskolan läggs grunden för ett livslångt lärande. Vår uppgift är att erbjuda en trygg utbildning där glädje, lärande och omsorg bildar en helhet.

Pedagoger ska kännetecknas av ett medforskande tematiskt arbetssätt utifrån det demokratiska och normkritiska uppdraget i utbildningen.

Barn och pedagoger inspireras att samspela och utforska omvärlden i närmiljön och vår stad, Eskilstuna.

Vår miljö och vårt material är medvetet uppbyggt för att berika barnens utbildning och undervisning under deras tid på förskolan.

Vill du hälsa på hos oss?

Är du nyfiken på vår förskola och vill besöka oss inför valet av förskoleplats för ditt barn? Du är hjärtligt välkommen att höra av dig på telefon 016-710 51 45.

Ring till oss så bokar vi in ett besök där du får en guidad visning av förskolan och vi får en chans att berätta hur vi arbetar.

Skiftinge förskola

Telefon:

Öppettider

Måndag-fredag kl. 6.00-18.00

Uppdaterad: 28 oktober 2022