Eskilstuna kommun

Välkommen till oss på Mesta förskola! Mesta förskola ligger cirka 5 kilometer sydväst om Eskilstuna centrum, centralt beläget i bostadsområdet Mesta.

Vi har tillgång till fina natur- och skogsområden. Idrottsplatser, Triangelborg och olika lekplatser finns i närområdet. Förskolan har plats för cirka 120 barn fördelat på 6 stycken avdelningar. Nyckelpigan, Biet och Gräshoppan heter avdelningarna för de yngsta barnen. Avdelningarna för de äldre barnen heter Myran, Humlan och Fjärilen. På Mesta förskola har vi har en stor lekhall som kallas för Ängen som är tillgänglig för alla barn i förskolan. Här har barnen möjlighet att upptäcka och utforska olika material så som bygg-och konstruktionsmaterial, material till ett ljusbord, en mysig läshörna som har utvalda böcker kring normkritik och mycket mer. Där har barnen även möjlighet att uttrycka och aktivera sig fysiskt genom dans, sång, skapande, teater, olika hinderbanor, Yoga och annat.

Vi har tre stora härliga gårdar som erbjuder barnen många möjligheter till rörelse samt möjligheter att upptäcka naturen med alla sina sinnen.

Vill du hälsa på hos oss?

Är du nyfiken på vår förskola och vill besöka oss inför valet av förskoleplats för ditt barn? Du är hjärtligt välkommen att höra av dig på telefon 016-710 38 03.

Ring till oss så bokar vi in ett besök där du får en guidad visning av förskolan och vi får en chans att berätta hur vi arbetar.

Mesta förskola

Telefon:

Öppettider

Måndag-fredag kl. 6.15-18.15

Uppdaterad: 11 februari 2022