Chokladfabrikens förskola är belägen intill villaområdet Glömsta som ligger i Torshällas utkant vid gränsen mot Eskilstuna.

Förskolan är byggd i ett skogsområde och så mycket som möjligt av den naturliga miljön har bibehållits för att skapa en utmanande pedagogisk miljö, som främjar barnens utveckling. Tillsammans med vår doktorand utvecklar vi nu vår utemiljö för att utveckla vår undervisning utomhus.

Förskolan består av fyra moduler som har fått namn efter de fyra elementen; Jord, Vatten, Eld och Luft. Varje modul består av två avdelningar.

  • Vatten med avdelningarna Droppen 1-3 år och Kristallen 3-5 år.
  • Jord med avdelningarna Lilla Jord 1-3 år och Stora Jord 3-5 år.
  • Eld med avdelningarna Röd 1-3 år och Gul 3-5 år.
  • Luft med avdelningarna Bubblan 1-3 år och Ballongen 3-5 år.

Vi erbjuder cirka 140 platser för barn i åldrarna 1-5 år och fördelar dem i grupper utifrån behov. I dagsläget delar vi oss i 13 grupper så att barnen får möjlighet att vistas i mindre grupper större delen av dagen. På våra avdelningar för de yngre barnen arbetar vi i duo där två pedagoger ansvarar för en mindre grupp barn.

Vi pedagoger är medforskare tillsammans med barnen och tar tillvara på deras tankar och idéer. Det inspirerar oss och driver verksamheten framåt.

Vill du hälsa på hos oss?

Är du nyfiken på vår förskola och vill besöka oss inför valet av förskoleplats för ditt barn? Du är hjärtligt välkommen att höra av dig på telefon 016-710 80 29.

Ring till oss så bokar vi in ett besök där du får en guidad visning av förskolan och vi får en chans att berätta hur vi arbetar.

Chokladfabrikens förskola

Telefon:

Öppettider

Måndag-fredag kl. 6.30-18.30

Uppdaterad: 8 februari 2022