Eskilstuna kommun

Frågor och svar

Här hittar du frågor och svar om kursbokning, undervisning, uppsägning samt instrument.

Se vårt kursutbud i Kurskatalogen i StudyAlong

Gå in på Kurskatalogen i StudyAlong som är vår kursbokningssida. Där hittar du alla våra kurser och kan lätt se vilka lediga platser som finns.

Du måste vara folkbokförd i Eskilstuna kommun.

Du och din förälder måste ha ett svenskt personnummer för att kunna boka kurs. Om du och/eller din förälder har ett tillfälligt personnummer kontaktar ni Eskilstuna kulturskola.

Det är olika beroende på vilken kurs du vill gå. Gå till Kurskatalogen i StudyAlong och filtrera kurserna utifrån födelseår så ser du vilka kurser som finns.

Du har lektion en gång i veckan, men inte på loven. Konserter/ före­ställningar/ projekt kan också räknas som ett lektions­tillfälle. Förutom lektion har du på de flesta instrument möjlighet att vara med i orkester eller kör. Lektioner kan i vissa fall även ges digitalt i form av distans- eller fjärrundervisning.

I musikundervisningen varierar lektionstiden mellan 20 och 40 minuter/ vecka. Lektionstiden påverkas av gruppstorlek och elevens ålder.

Eskilstuna kulturskola garanterar 12 lektionstillfällen per termin under förutsättning att du börjat vid terminens start. Avvikelser från ordinarie schema kan förekomma i samband med konserter/ före­ställningar/ projekt. Lektioner kan i vissa fall även ges digitalt i form av distans- eller fjärrundervisning.

I första hand kontaktar du din lärare, via StudyAlong eller mobilen, annars ringer du vår expedition på 016-710 15 16.

Nej, vi har ingen kö längre. Men däremot kan du göra en intresse­anmälan på redan uppbokad kursplats.

Om det uppstår en ledig plats i kursen under pågående termin, får den, som står först i listan för intresse­anmälan, ett erbjudande till kursen.

Intresseanmälan gäller endast inne­varande termin. Sedan tas intresseanmälan bort.

Du får gå tills du slutat gymnasiet.

Betalning sker med betalkort när kursen bokas, alternativt via faktura. Läs mer om boknings- och betalningsvillkor

Innan terminen är slut får du ett kurserbjudande inför nästa termin.

Gå in på föräldrakontot/Min sida och tacka ja till erbjuden kurs. Du bekräftar och slutför betalning, innan angivet datum, för att behålla din plats.

Innan terminen är slut får du ett kurserbjudande inför nästa termin. Gå in på föräldrakontot/Min sida och klicka på Ta bort-knappen för att avboka erbjuden kurs. Du meddelar även din lärare.

Om du vill sluta och avbryta kursen under terminens gång, måste du betala hel terminsavgift.

Hos Eskilstuna kulturskola finns utbildade danspedagoger, en kulturpedagog, bildlärare, lärare inom konstsmide samt utbildade instrumentalpedagoger. Många är dessutom utövande musiker.

För att delta i musikundervisningen behöver du ha ett eget instrument eller tillgång till ett instrument för regelbunden övning. Pianoelever behöver ha tillgång till ett piano eller ett digitalpiano. Rådgör alltid med din lärare innan du skaffar ett instrument!

Prata med din spellärare om du vill hyra instrument.

Läs mer om uthyrning av instrument

Betalning sker med faktura.

Kontakta Teknisk support StudyAlong, telefon 08-700 00 55.

Eskilstuna kulturskola

Uppdaterad: 8 oktober 2021