Anpassad kulturskola

Alla ska få möjligheten att utifrån sina egna förutsättningar delta i Kulturskolans verksamhet enskilt, i grupp, tillsammans med förälder, ledsagare eller personlig assistent.

Under höstterminen 2023 startar Eskilstuna kulturskola med att skräddarsy och anpassa kurser för barn och unga med neuropsykiatrisk eller intellektuell funktionsvariation, eller andra särskilda behov.

Undervisning kan ske enskilt eller i grupp. Förälder, ledsagare eller personlig assistent är välkommen att delta i mån av behov. Du eller ditt barn behöver inte ha en diagnos för att gå på våra kurser.
Det är av stor vikt att vi får rätt information om funktionsvariationen eller andra särskilda behov för att vi ska kunna anpassa en kurs för dig eller ditt barn.

Ta gärna kontakt med oss på Kulturskolan och ge oss tips och idéer som vi kan jobba vidare med. Fyll i intresseanmälan i vår kurskatalog så kontaktar vi dig och informerar om vilka kursalternativ vi har möjlighet att erbjuda just nu.

Avgiften på kulturskolans terminskurser kostar vanligtvis 550 kronor, avgiften för kortkurser är 300 kronor.

Som ett första steg startar vi hösten 2023 upp med kursen DansVariation som ligger med i höstens kurskatalog. Kursen riktar sig till unga med intellektuell funktionsvariation i åldrarna 14-20 år och är utan avgift.

Varmt välkommen att söka kursen eller lämna in andra önskemål här:

Anpassad kulturskola- intresseanmälan

DansVariation - intresseanmälan

Uppdaterad: 20 september 2023