Konst, hantverk och kreativt skrivande

På våra kurser inom konst, hantverk och kreativt skrivande kan du lära dig allt från att teckna till att smida i järn. Och mycket mer. Du får möjlighet att delta på vernissage, ställa ut det du skapat och ibland delta i större samarbeten med andra ämnen och elever från hela kulturskolan.

Vi kommer att starta upp fler kurser inom konst och hantverk under höstterminen 2021 så håll utkik här på hemsidan. Vi utökar bland annat med kurser inom kreativt skrivande och keramik.

Från det år du fyller 7 år.

Under kursen får du på ett lustfyllt vis prova många olika material och tekniker, till exempel teckna, måla och arbeta med lera. Grupperna är åldersindelade.

Bild och form - boka kurs

Från det år du fyller 10 år.

Du får lära dig att forma järn med hjälp av eld, hammare och städ. Du får tillverka bland annat krokar, spik, smycken, ljusstakar. Grupperna är åldersindelade.

Järnsmide - boka kurs

Från det år du fyller 12 år.

Varje kurstillfälle ses vi och gör olika roliga textövningar. Vi skriver berättelser av olika slag. Noveller, dikter, låttexter, reportage och mycket annat. Här är inte det viktigaste att vi stavar rätt. Det viktigaste är att prova sig fram och ha roligt med orden.

Kreativt skrivande - boka kurs

Från det du fyller 10 år.

Under kursen får du på ett lekfullt sätt pröva dig fram genom olika tekniker inom keramik. Vi går igenom ringling, kavling och tumning och hur du kan kombinera dessa. Om du vill får du även testa att dreja. Kurserna är åldersindelade.

Keramik - boka kurs

Uppdaterad: 28 februari 2022