Konst, hantverk och kreativt skrivande

På våra kurser inom konst, hantverk och kreativt skrivande kan du lära dig allt från att teckna till att dreja och mycket mer. Du får möjlighet att delta på vernissage, ställa ut det du skapat och ibland delta i större samarbeten med andra ämnen och elever från hela kulturskolan.

Från höstterminen det år du fyller 8 år.

Under kursen får du på ett lustfyllt vis prova många olika material och tekniker, till exempel teckna, måla och arbeta med lera. Grupperna är åldersindelade.

Bild och form - boka kurs

Från höstterminen det år du fyller 10 år.

Under kursen får du på ett lekfullt sätt pröva dig fram genom olika tekniker inom keramik. Vi går igenom ringling, kavling och tumning och hur du kan kombinera dessa. Om du vill får du även testa att dreja. Kurserna är åldersindelade.

Keramik - boka kurs

Från höstterminen det år du fyller 12 år.

Varje kurstillfälle ses vi och gör olika roliga textövningar. Vi skriver berättelser av olika slag. Noveller, dikter, låttexter, reportage och mycket annat. Här är inte det viktigaste att vi stavar rätt. Det viktigaste är att prova sig fram och ha roligt med orden.

Kreativt skrivande - boka kurs

För dig i åk 7 till och med åk 3 gymnasiet.

Här får du utveckla din kreativitet och arbeta med digitalt bildskapande i alla möjliga tekniker - både enskilt och tillsammans med andra! Vi arbetar med systemkamera, dator och Ipads med mera.

Digitalt filmskapande - boka kurs

För dig från 9 år.

I denna kurs, på tre tillfällen, bygger vi med Lego (ej motorer/technic).
Med Kulturskolans lego bygger du utifrån ett tema. Testar stilar och tekniker. Efter tre tillfällen dokumenterar (fotograferar, filmar) vi våra byggen.
Under ledning av Jenny Wistbacka, känd från TVs Legomasters.

Bygg med lego - boka kurs

Uppdaterad: 12 juni 2024