Den anpassade gymnasieskolan är fyraårig och frivillig och vänder sig till dig med intellektuell funktionsnedsättning. På Rinmangymnasiet kallar vi den anpassade gymnasieskolan för Samverkansprogrammet.

Fyra yrkesinriktade nationella program och individuella program

På Samverkansprogrammet (anpassad gymnasieskola) finns det fyra yrkesinriktade nationella program. Det finns också individuella program för dig som behöver en utbildning som är anpassad utifrån dina egna förutsättningar.

Grunden för alla utbildningar på Samverkansprogrammet är att förbereda dig för ett så självständigt liv som möjligt efter gymnasiet med såväl arbete eller sysselsättning som boende och fritid. Det är en målsättning att du ska ha arbete eller sysselsättning efter skolans slut.

Undervisningen är individanpassad med övervägande praktiskt arbete i små grupper. Du får den tid du behöver för att tillägna dig nödvändiga kunskaper inom valt program.

Program på anpassad gymnasieskola

Mer information

Har du frågor om våra program, hur man söker till oss, hur det är att gå på Samverkansprogrammet eller vad du kan göra efter att du tagit din examen är du välkommen att höra av dig.

Nina Svärd

Rektor

Telefon:

Rinmangymnasiet

Telefon:

Öppettider

Receptionen

Måndag kl. 8.30-15.00
Tisdag kl. 9.30-15.00
Onsdag kl. 8.30-15.00
Torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Lunchstängt varje dag kl. 12.00-13.00

Uppdaterad: 30 augusti 2023