MENY
Eskilstuna kommun
15 februari - 19 april
kl. 12.00 - 16.00
Eskilstuna konstmuseum

Ulf Rehnholm – STEREO

Eskilstuna konstförening delar varje år ut ett stipendium till en förtjänstfull konstnär med anknytning till Eskilstuna. Årets stipendiat är Ulf Rehnholm.

I utställningen STEREO presenteras ett antal fotomontage där bilder har satts ihop på ett oväntat sätt för att befria betraktaren från vardagens illusioner. Med bilderna vill Ulf Rehnholm väcka nyfikenhet och öppna upp för nya tolkningar.

I utställningen ingår även en serie anaglyph bilder som får stereoskopiska effekter vid bruk av 3D-glasögon med olikfärgade linser. Genom att experimentera med den fotografiska blicken leker han med våra sinnen.

Ulf Rehnholm, född 1967, har deltagit i flera separat- och samlingsutställningar och hans konst har bland annat visats på Liljevalchs vårsalong, Konstnärshuset i Stockholm, Champagnehuset Joseph i Riga och Deiglan Gallery, Island. Han har fått Landstinget Sörmlands kulturstipendium, blivit utnämnd till Årets Sörmlandskonstnär av Konstfrämjandet och mottagit en Eskilsstatyett för sina insatser inom kultur.

Utställningen arrangeras av Eskilstuna konstförening, med stöd av Sveriges Konstföreningar.

Information
Evenemangsplats Eskilstuna konstmuseum

Munktellstaden, Portgatan 2, Eskilstuna