MENY
Eskilstuna kommun
21 september - 16 februari
kl. 00.00
Eskilstuna konstmuseum

Enno Hallek - Behind Portable Sunset

Välkommen till utställningen där du får bära på en solnedgång! För det är precis vad konstnären Enno Hallek gör – bärbara solnedgångar. Bland mycket annat ska snabbt tilläggas. Ett möte med Enno Halleks drygt 60-åriga konstnärskap är att möta ett liv. Hans barndom och flykt från Estland till Sverige under tidigt 1940-tal och hans övriga livserfarenheter följer hans konst hand i hand. Den är ytterst personlig. Och med det även generös, humoristisk, klurig och samtidigt allvarlig. En stark regnbågskolorit är grunden.

I utställningen Behind Portable Sunset på Eskilstuna konstmuseum försätter han oss betraktare i rörelse, såväl fysiskt som intellektuellt. Han prövar och utforskar både sin och vår konstsyn likväl som den traditionella konstupplevelsen. Konst som något korrekt, fint eller ouppnåbart, gäller inte för Enno Hallek. Här bjuds vi in att ta del av både hans konstnärskap, liv och personlighet.

Enno Hallek är född 1931, bosatt och verksam i Stockholm. Sedan början av 1960-talet har hans konst visats såväl nationellt som internationellt. Under åren 1953–1958 studerade han vid Kungliga konsthögskolan, där han sedermera arbetade som professor i måleri och offentlig konst under 10 år (1981–1991). Ett av hans offentliga konstverk besöks av flera tusen personer varje dag, nämligen regnbågen vid Stadions tunnelbanestation i Stockholm som invigdes 1973.

Information
Evenemangsplats Eskilstuna konstmuseum

Munktellstaden, Portgatan 2, Eskilstuna

Arrangör Eskilstuna konstmuseum 016-710 13 69 Skicka e-post Länk till arrangör