MENY
Eskilstuna kommun
27 april - 1 september
kl. 12.00 - 16.00
Eskilstuna konstmuseum

Maria Nordin

I Maria Nordins arbete är kroppen i fokus. Målningarna är oftast i naturlig skala eller större och hon undersöker vår blick på världen och på oss själva. Med det stora formatet vill Nordin leda in oss betraktare till en fysisk upplevelse. Det som händer i mötet mellan betraktaren och målningen är en del av verket – när betraktaren blir betraktad – eller är det tvärtom? Hon arbetar genomgående med akvarell och i utställningen visas hennes allra senaste storskaliga målningar, samt en animation bestående av femtio mindre akvarellmålningar.

Maria Nordin, född 1980 i Linköping, bor och arbetar i Stockholm. Hon är utbildad bland annat på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm (2005–2010). Maria Nordin har under de senaste åren mottagit en rad utmärkelser, bland annat Carl-Axel Valéns konststipendium 2017, samt haft en rad uppmärksammade utställningar.

Utställningen tar plats i museets största rum för tillfälliga utställningar. Här presenteras ett rikt antal verk, varav ett par målningar är alldeles nya och visas för första gången.

Bild: Hold, akvarell på papper, 140 x 138 cm, 2019.

Information
Evenemangsplats Eskilstuna konstmuseum

Munktellstaden, Portgatan 2, Eskilstuna

Arrangör Eskilstuna konstmuseum 016 710 13 69 Skicka e-post Länk till arrangör