MENY
Eskilstuna kommun
25 april - 25 oktober
kl. 07.00 - 18.00
Lagersbergs säteri

Liten och rar eller stor och farlig, utomhus­utställning

Liten och rar eller stor och farlig är en fotoutställning som står utomhus på Lagersbergs säteri. Utomhusutställningen består av 13 skyltar. På skyltarna skildras familjen Perssons intresse för sina kära husdjur.

Utställningen visas utomhus fram till den 25 oktober.

Passa på att besöka utställningen i samband med att Lagersbergs säteri har sommaröppet!

Lagersbergs säteri en av Sveriges bäst bevarade karolinergårdar med anor från medeltiden. Vill du fördjupa dig i historia i en både vacker och lugn miljö är Lagersbergs säteri rätt besöksmål för dig. Här kan du gå på en visning och se de vackra takmålningarna och kakelugnarna i huvudbyggnaden, titta på utomhusutställningen ”Liten och rar eller stor och farlig” eller gå en mysig promenad i den magiska utomhusmiljön. På området finns också en liten butik och ett litet sommarcafé med gott hembakat fika.

Öppet torsdagar och söndagar, 18 juni - 6 augusti. Fri entré!

Torsdag 10.00–16.00
Söndag 10.00–16.00

Visningar av huvudbyggnaden och statarbostaden erbjuds under sommarsäsongen på torsdagar och söndagar klockan 11.00, 13.00 och 14.30.

Du kan hitta Lagersbergs Säteri i Eskilstuna ca 10 min från Eskilstuna Resecentrum. För att resa till Lagersbergs Säteri kan du använda dig av kollektivtrafik, bil och cykel m.m. Det tar ca 10 min med bil och ca 20 min med buss.

Eskilstuna stadsmuseum bedriver denna verksamhet på uppdrag av stiftelsen Lagersberg som äger och förvaltar säteriet

Information
Evenemangsplats Lagersbergs säteri

Lagersbergs säteri, Eskilstuna

Arrangör Eskilstuna Stadmuseum 016-710 23 75 Skicka e-post Länk till arrangör