MENY
Eskilstuna kommun
19 juli - 20 juli
kl. 14.00 - 23.55
Balsta musikslott

Etown Queer Fest

För fjärde året i rad vill vi skapa en festival för oss i HBTQIA-communityt, gjord av oss, utan pink-washing och kapitalistiska intressen. Vi behöver en plats där vi kan andas, vara oss själva, dansa, uppleva queer konst och musik, lära oss nytt och dela med oss av det vi redan kan.
Vi vill ha ett festival där vi kan åstadkomma detta tillsammans, vi behöver varandra. Och vi vill att du ska vara med!

DROGFRITT ♥ VALFRITT INTRÄDE ♥ GRATIS SOVSAL ♥ ALLA ÅLDRAR

MAT & FIKAFÖRSÄLJNING ♥ RULLSTOLSTILLGÄNGLIG LOKAL ♥ D.I.Y


PROGRAM - Fler akter TBA

Musik:

JUNK RIVERlänk till annan webbplats
Junk River berättar hudnära historier inbäddade i gripande och livfull folk. De ärligt vackra texterna på handlar om att överleva depressioner och att sitta i väntrummet på könsidentitetsmottagningen. Musiken består av sirliga gitarrslingor och dragspelsmelodier sammanflätade med runtklättrande basgångar och svängiga trummor. Det går inte att undgå att bli berörd.

MANDY RICHlänk till annan webbplats
Mandy Rich är enligt media Sveriges första transsexuella rappare och hennes kamp om allas lika värde gör att hon är en artist som är värd att lyftas. Hennes texter berör och med sitt hoppfulla sound inspirerar hon verkligen andra att kliva fram.

BELLAlänk till annan webbplats
Sorg och förlust när det är som mest tillfredställande. Om vi försvinner nu så vill jag ha ett soundtrack att tyna bort till. ”Hoppar du, så hoppar jag” - sa hon och stod kvar. Bejaka eller dö. Livelooping med Andy (EP kommer i höst)

TRIO ROP länk till annan webbplats
Trio Rop är en vokaltrio som tolkar nordiska traditionella låtar på ett stämningsfullt och nyskapande sätt. Nyskrivet material varvat med traditionella låtar tar oss till platser med motljus och vackra skuggningar. Med kraft och lekfullhet, viskningar och rop skapar de tillsammans ett unikt ljudlandskap med täta klanger och sköra toner.

BELL SKJEFSTADlänk till annan webbplats
Bell skjefstad, en konstnär bosatt i Göteborg, och producerar alternativ misär pop, hen förklarar det som ett hav av ambient mörker och som blandar sig med lekfull pop och texter på svenska. Texterna är oftast ett öppet och naket samtal som Bell har med sig själv. Samtidigt som hen spelar så kommer Wanda HBR att röra sig till musiken, hen kallar sig för en "mover". Bell kommer även att visa upp en av sina stora tavlor som backdrop, och sälja några av sina nakna självporträtt.

NIWRIANCREATURElänk till annan webbplats
Experimentell, mörk musik med blues- och soulinslag.

GEMIlänk till annan webbplats
I protest mot de normer som idag råder inom musikbranschen och stadens kulturliv gästar Natalie Brandt oss under namnet GEMI, ett koncept där musik inte längre har några ramar eller gränser.
Den här musiken tar dig till hyperspace, till kärleken, till mörkret, till ljuset eller kanske någon helt annanstans? Your mind has no boundaries. Du bestämmer själv vad den här musiken är.

CNIDARIELlänk till annan webbplats
CNIDARIEL gör punkig elektronisk musik och konst för neodykes, angels of the dark och känslostormare. Den vet att vad som är sant och falskt oftast är samma sak. CNIDARIEL doftar viol och djuphavs-salt. CNIDARIEL är inte rädd för någonting. I maj 2019 släppte den sin debut-EP HAVSGRAV, där den utforskar sin egen sårbarhet, innersta begär och rädslor, och hur det är att inte känna sig riktigt mänsklig.

Performances:

KONS(T)PIRATIONENlänk till annan webbplats
KONS(T)PIRATIONEN är ett konst-/musik-/textkollektiv som vill förena den queera och antirasistiska kampen. KONS(T)PIRATIONEN är ALI DERWISH/ MATTHIJS MOL/ NILAS SIRI/ LIZETTE ROMERO NIKNAMI

FÖRESTÄLLNINGAR - EMMA WESTBERGlänk till annan webbplats
Verket kommer att ha premiär på Etown Queer Fest, mer info TBA.

Föreläsningar/workshops:

KLASS OCH HBTQ - NAZLI MOLOUDIlänk till annan webbplats
Skribenten, föreläsaren och marxisten Nazli Moloudi föreläser om antikapitalism i HBTQ-rörelsen.

PANEL: EROTISK LITTERATUR - QUEERNÖRDARNAlänk till annan webbplats
Vad finns det för erotisk HBTQ-litteratur? Hur vanligt vanligt/ovanligt är det? Hur är det att skriva sexskildringar som ligger utanför hetero/cis normen, vad finns det för fallgropar? Detta och mycket mer kommer att diskuteras under ett panelsamtal lett av QueerNördarna.

OM VARDAGSRASISM OCH MIKROAGGRESSIONER - CLAUDIA AÏCHAlänk till annan webbplats
Vad kan du som allierad göra? Hur är du normkritisk? Aktivisten Claudia Aïcha föreläser om vardagsrasism och mikroaggressioner.

KÄRLEKSWORKSHOP - NINO MICKlänk till annan webbplats
Under en två timmar lång workshop läser vi korta texter om kärlek och diskuterar dem. Blir en konversation om kärlek en hippie-politisk återvändsgränd, eller är den en nyckel till anarki och kommunism?

REPRESSIONS-SUPPORT - ABC RAVENlänk till annan webbplats
Hur vi kan förbereda oss för repression i ett binärt system, stötta varandra, och hur vi kan ge stöd åt queera fångar som sitter inne?

BILDSKAPANDE MOT PRESTATIONSÅNGEST - ISO LINDHlänk till annan webbplats
Vill du teckna, måla eller rita serier, men har svårt att komma igång? Är du bildskapare, men har kört fast? Genom flera snabba övningar utforskar denna workshop metoder för att kringgå prestationsångest, och sätt att utvecklas och få mer lust i sitt skapande. Inga förkunskaper krävs, material finns på plats.

FAGGOTS AND FRIENDS: ÖVERSÄTTNINGSWORKSHOPlänk till annan webbplats
The Faggots And Their Friends Between Revolutions är en klassisk radical faerie-bok. Larry Mitchell och Ned Asta skriver och tecknar fram fabler och myter från 70-talets USA. Workshopen är en del av ett större projekt som till slut ska leda till en utgivning av boken, för första gången på svenska. Workshopen inleds med ett samtal om översättning och övergår till praktiska övningar. Du behöver inte ha översatt nånting innan.

☞QUEERT SJÄLVFÖRSVAR - CLARA KARLSSON☞
Mer info TBA!

Utställningar:

GRACE - MELISSA PERSSONlänk till annan webbplats
Utställningen Grace handlar om att gestalta sammanhang och rumslighet där queer gemenskap och kärlek kan ta plats. Det är en pågående process av en samling porträtt av förälskade och förbannade queers

ELIAS ERICSONlänk till annan webbplats
är en illustratör och serietecknare från Göteborg. Elias har tidigare bland annat utgivit barnboken Blompojken och serieromanen Åror, och berör ofta känslor och queerhet som teman i sina berättelser och illustrationer.

YLVAlänk till annan webbplats
Serietecknare och illustratör bosatt i Malmö, som kommer att ställa ut och ha distro. Mer info TBA!

Andra aktiviteter under festivalen

☃ Disco
♫ Karaoke
✄ Pyssel/fanzinehörna
☺Filmkväll
♘ Rollspel

Information
Biljettinformation Valfritt inträde Extern biljettinformation
Evenemangsplats Balsta musikslott

Balstavägen 4, Eskilstuna

Arrangör Etown Queer Fest Länk till arrangör