MENY
Eskilstuna kommun

Earth Hour

Så uppmärksammas Earth Hour 2021 i Eskilstuna

Earth Hour 2021 topbild

Earth Hour 2021 äger rum lördagen den 27 mars och genomförs i år helt digitalt. Evenemanget kommer att sändas direkt med start 20.15 och pågå fram till 21.30. Från 20.30 fram till 21.30 uppmanas alla som vanligt också att släcka sina lampor.

Länk till sändningen
Sändningen startar 20.15 lördag 27 mars. Klicka här för att komma till sändningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kvällen bjuder på bland annat:

  • Inspirerande föreläsning och frågestund med Heidi Anderssonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
    Heidi Andersson kanske är mest känd som ”Armbryterskan från Ensamheten” men hon har även ett stort miljöengagemang. Heidi och hennes man Björn Ferry har som mål att vara helt fossilfria 2025. Hör henne berätta om deras mål och resan dit. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till Heidi.
  • Eskilstuna kommuns klimatplan
    Hur kan Eskilstuna göra #klimatevolution? Hur kan vi påverka Eskilstunas klimatavtryck? Vi måste minska våra utsläpp snabbare än hittills och alla behöver hjälpas åt för att vi ska lyckas. Vad har skett i projektet hittills och vad är nästa steg?
    Här kan du läsa mer om Eskilstunas klimatplanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Underhållning av Djurgårdsskolans musikklasser M5 och M6
Earth Hour 2021 Heidi Andersson 370x240

Heidi Andersson

Vad är Earth Hour?

Earth Hourlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är världens största miljömanifestation. Varje år i mars släcker miljoner människor i hela världen ljuset när klockan är 20.30 i respektive land för att visa sitt engagemang för klimatfrågan.

Earth Hour startade år 2007 på initiativ av Världsnaturfonden (WWF) i Australien. 2018 slog Earth Hour nytt rekord med 188 deltagande länder. I Sverige deltog 89 procent av kommunerna. Eskilstuna kommun har deltagit sedan år 2010.

Vad innebär klimatfrågan?

Allt vi människor gör påverkar miljön på något sätt. Om alla skulle leva som vi i Sverige gör idag skulle vi behöva 4,2 jordklot, för att bland annat ta hand om alla våra utsläpp. Men vi har bara ett jordklot. Därför behöver vi tillsammans jobba för att minska vår miljöpåverkan och få en mer hållbar livsstil. Läs mer om hur du kan minska din klimatpåverkan på Världsnaturfondens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Gustav Helander
Utvecklare