E-tjänst

Anmäl dig till utbildning till Vip-gruppledare

Anmäl dig till gruppledarutbildning i Vip-programmet för att själv kunna leda grupper. Vip-programmet ska alltid ledas av två utbildade gruppledare. Syftet med Vip-programmet är att främja förutsättningarna för god hälsa, jämlika relationer och känsla av sammanhang för unga och vuxna med funktionsnedsättning.

Använd någon av formulären för att anmäla dig till utbildningen. Du får en bekräftelse och kopia på din anmälan till den e-postadress du fyller i.

Krav på utrustning för att delta

 • Individuell dator med mikrofon, kamera och högtalare.
 • Microsoft Teams.
 • Bra internetuppkoppling.

Avanmälan av utbildningsplats kan göras till vip@eskilstuna.se senast två veckor före utbildningens start. Avanmälan som görs senare än två veckor före utbildningens start debiteras hela kostnaden för utbildningen. Vi förbehåller oss rätten att ställa in eller flytta fram hela eller delar av utbildningen vid för få anmälningar, myndighetsrekommendationer eller regeringsbeslut.

Du kan höra av dig till vip@eskilstuna.se med förfrågan om digital gruppledarutbildning.

Utbildningen i Vip-programmet för blivande gruppledare ges i digitalt via Microsoft Teams. Utbildningen är totalt fem dagar uppdelat på två tillfällen, två och en halv plus två och en halv dagar. Priset för en deltagarplats är 10 700 kronor exklusive moms.

Utbildningen innehåller:

 • VIP-programmets teman: känslor, kommunikation, relationer, val, jag, samt fördjupning av varje tema, introduktion och avslutning.
 • VIP-programmets metoder
 • Att främja god hälsa och jämlika relationer
 • Våld i nära relationer
 • Att samtala om känslor, relationer, våld och rättigheter
 • Att leda grupper
 • Material: programmanual, ledarhandledning och arbetsmaterial
 • En timmes digital handledning efter avslutad utbildning.

Slutförd utbildning ger certifiering att leda grupper enligt Vip-programmet, tillgång till programmets material i digital form och online-forum för utbildade Vip-gruppledare.

Vad händer sedan?

Du får en bekräftelse och kopia på din anmälan till den e-postadress du fyller i. Arbetsmaterial skickas ut till deltagare via e-post innan utbildningen. Länk med inbjudan skickas ut via e-post någon dag innan utbildningen.

För dig som utbildats till Vip-gruppledare innan 2020

Våren 2020 reviderades Vip-programmet med syftet att förenkla upplägget, stärka metodtroheten och tillföra ett strukturellt maktperspektiv som belyser livsvillkor i samhället för målgruppen. För dig som utbildat dig till gruppledare före revideringen finns en workshop om det reviderade arbetssättet. Besök amphi.se eller kontakta Malte Sundberg, malte.sundberg@amphi.se, för prisuppgift och mer information.

Linda Winter Vikström

Utvecklare

Telefon:

Uppdaterad: 8 oktober 2021