E-tjänst

Anmäl dig till utbildning till Vip-gruppledare

Anmäl dig till gruppledarutbildning i vip-programmet för att själv kunna leda grupper. Vip-programmet ska alltid ledas av två utbildade gruppledare. Syftet med Vip-programmet är att främja förutsättningarna för god hälsa, jämlika relationer och känsla av sammanhang för unga och vuxna med funktionsnedsättning.

Använd någon av formuläret för att anmäla dig till utbildningen. Du får en bekräftelse och kopia på din anmälan till den e-postadress du fyller i.

Krav på utrustning för att delta

 • Tillgång till individuell dator med mikrofon, kamera och högtalare.
 • Hörlurar.
 • Bra internetuppkoppling.

Avanmälan av utbildningsplats kan göras till vip@eskilstuna.se senast angivet datum för avanmälan, därefter debiteras hela kostnaden för utbildningen. Deltagare ansvarar själva för att en eventuell avanmälan av utbildningsplats görs senast angivet datum. Vi förbehåller oss rätten att ställa in eller flytta fram hela eller delar av utbildningen vid för få anmälningar, myndighetsrekommendationer eller regeringsbeslut.

Du kan höra av dig till vip@eskilstuna.se med förfrågan om digital gruppledarutbildning.

Utbildningen i Vip-programmet för blivande gruppledare kommer att ges i digitalt format via Microsoft Teams. Utbildningen är totalt fyra dagar som genomförs vid två tillfällen, två plus två dagar. Priset för en deltagarplats är 9 700 kronor.

Utbildningen innehåller:

 • VIP-programmets teman: känslor, kommunikation, relationer, val, jag, samt fördjupning av varje tema, introduktion och avslutning.
 • VIP-programmets metoder
 • Att främja god hälsa och jämlika relationer
 • Våld i nära relationer
 • Att samtala om känslor, relationer, våld och rättigheter
 • Att leda grupper
 • Material: programmanual, ledarhandledning och arbetsmaterial
 • En timmes digital handledning efter avslutad utbildning.

Slutförd utbildning ger certifiering att leda grupper enligt Vip-programmet, tillgång till programmets material i digital form och online-forum för utbildade Vip-gruppledare.

Vad händer sedan?

Du får en bekräftelse och kopia på din anmälan till den e-postadress du fyller i. Arbetsmaterial skickas ut till deltagare via e-post innan utbildningen. Länk med inbjudan skickas ut via e-post någon dag innan utbildningen.

För dig som utbildats till Vip-gruppledare innan 2020

Våren 2020 reviderades Vip-programmet med syftet att förenkla upplägget, stärka metodtroheten och tillföra ett strukturellt maktperspektiv som belyser livsvillkor i samhället för målgruppen. För dig som utbildat dig till gruppledare före revideringen finns en workshop om det reviderade arbetssättet. Besök amphi.se eller kontakta Malte Sundberg, malte.sundberg@amphi.se, för prisuppgift och mer information.

Linda Winter Vikström

Utvecklare

Telefon:

Uppdaterad: 27 april 2021