E-tjänst

Anmäl dig till utbildning till Vip-gruppledare

Anmäl dig till gruppledarutbildning i Vip-programmet för att själv kunna leda grupper. Vip-programmet ska alltid ledas av två utbildade gruppledare. Syftet med Vip-programmet är att främja förutsättningarna för god hälsa, jämlika relationer och känsla av sammanhang för unga och vuxna med funktionsnedsättning.

Använd formuläret för att anmäla dig till utbildningen. Du får en bekräftelse och kopia på din anmälan till den e-postadress du fyller i.

Avanmälan av utbildningsplats kan göras till vip@eskilstuna.se senast fem veckor före utbildningens start. Avanmälan som görs senare än fem veckor före utbildningens start debiteras hela kostnaden för utbildningen. Vi förbehåller oss rätten att ställa in eller ställa om till digitalt format, hela eller delar av utbildningen vid för få anmälningar, myndighetsrekommendationer eller regeringsbeslut.

Du kan höra av dig till vip@eskilstuna.se med förfrågan om gruppledarutbildningen.

Utbildningen i Vip-programmet för blivande gruppledare är en fysisk utbildning om totalt fem dagar uppdelat på två tillfällen, tre plus två dagar. Utbildningen ges på Elite hotell i Eskilstuna. Lunch och fika ingår samtliga utbildningsdagar. Hotell Eskilstuna - Boka Elite Stadshotellet | Elite Hotels

Priset för en deltagarplats är 13 300 kronor exklusive moms.

Utbildningen innehåller:

  • VIP-programmets teman: känslor, kommunikation, relationer, val, jag, samt fördjupning av varje tema, introduktion och avslutning.
  • VIP-programmets metoder
  • Att främja god hälsa och jämlika relationer
  • Våld i nära relationer
  • Att samtala om känslor, relationer, våld och rättigheter
  • Att leda grupper
  • Material: programmanual, ledarhandledning och arbetsmaterial
  • Tre timmar digital handledning efter avslutad utbildning.

Slutförd utbildning ger certifiering att leda grupper enligt Vip-programmet, tillgång till programmets material i digital form och online-forum för utbildade Vip-gruppledare.

Vad händer sedan?

Du får en bekräftelse och kopia på din anmälan till den e-postadress du fyller i. Inbjudan med information om tider och lokal för utbildningsdagarna skickas ut till deltagare via e-post 5 veckor innan utbildningen.

För dig som utbildats till Vip-gruppledare innan 2020

Våren 2020 reviderades Vip-programmet med syftet att förenkla upplägget, stärka metodtroheten och tillföra ett strukturellt maktperspektiv som belyser livsvillkor i samhället för målgruppen. För dig som utbildat dig till gruppledare före revideringen finns en workshop om det reviderade arbetssättet. Besök amphi.se eller kontakta Malte Sundberg, malte.sundberg@amphi.se, för prisuppgift och mer information.

Linda Winter Vikström

Utvecklare

Telefon:

Uppdaterad: 2 december 2021