E-tjänst

Anmäl dig till utbildning till Vip-gruppledare

Anmäl dig till gruppledarutbildning i Vip-programmet för att själv kunna leda grupper. Vip-programmet ska alltid ledas av två utbildade gruppledare. Syftet med Vip-programmet är att främja förutsättningarna för god hälsa, jämlika relationer och känsla av sammanhang för unga och vuxna med funktionsnedsättning.

Använd formuläret för att anmäla dig till utbildningen. Du får en bekräftelse och kopia på din anmälan till den e-postadress du fyller i.

Sista dagen för anmälan eller avanmälan är 15 augusti 2024.

Avanmälan av utbildningsplats kan göras till vip@eskilstuna.se.

Överlåtelse av bokad plats till ersättare är tillåtet. Efter sista datum för avanmälan debiteras hela kostnaden för utbildningen. Vi förbehåller oss rätten att ställa in eller ställa om till digitalt format, hela eller delar av utbildningen vid för få anmälningar, myndighetsrekommendationer eller regeringsbeslut.

Du kan höra av dig till vip@eskilstuna.se med förfrågan om gruppledarutbildningen.

Utbildningen i Vip-programmet för blivande gruppledare är en lärarledd utbildning uppdelad på två utbildningstillfällen, som inleds med två heldagar följda av en halvdag vid varje tillfälle.

Tider för utbildningsdagarna är 9:00 - 16:30 heldagar och 9:00 - 13:00 halvdagar. Utbildningen ges på Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell i Eskilstuna. Lunch och fika ingår samtliga utbildningsdagar. Hotell Eskilstuna - Boka Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell (strawberry.se)

Priset för en deltagarplats är 13 300 kronor exklusive moms.

Utbildningen innehåller:

  • VIP-programmets teman: känslor, kommunikation, relationer, val, jag, samt fördjupning av varje tema, introduktion och avslutning.
  • VIP-programmets metoder
  • Att främja god hälsa och jämlika relationer
  • Våld i nära relationer
  • Att samtala om känslor, relationer, våld och rättigheter
  • Att leda grupper
  • Material: programmanual, ledarhandledning och arbetsmaterial
  • Tre timmar digital handledning efter avslutad utbildning.

Slutförd utbildning ger certifiering att leda grupper enligt Vip-programmet, tillgång till programmets material i digital form och online-forum för utbildade Vip-gruppledare.

Vad händer sedan?

Du får en bekräftelse och kopia på din anmälan till den e-postadress du fyller i. Inbjudan till utbildningsdagarna skickas ut till deltagare via e-post fyra veckor innan utbildningen.

Linda Vikström

Utvecklare

Telefon:

Uppdaterad: 18 mars 2024