Driftinfo

Fallande träd i motionsspår

6 oktober 2022 - Beräknat slutdatum 7 oktober 2022

Den kraftiga blåsten gör att träd och grenar fallit i motionsspåren i Vilsta, Kronskogen och Årby.

Vi vill uppmana till extra försiktighet om du rör dig i våra motionsspår och friluftsområden. Träd som fallit i blåsten har på vissa platser dragit med sig belysningsstolpar och tillhörande kablar vilket resulterat i att delar av motionsspåren just nu inte är upplysta.

Vi jobbar med att röja bort de träd som fallit och snarast få igång belysningen igen. Vi har i skrivande stund ingen prognos för när belysningen fungerar igen.

I vissa av kommunens skogar har granar dött på grund av att de angripits av insekten granbarkborre. Vi jobbar kontinuerligt med att ta ner de farligaste träden längs skyltade och färgmarkerade stigar och leder. Men det är inte alltid vi hinner med i granbarks­borrarnas tempo. Var därför extra försiktig när du besöker våra motionsspår, speciellt vid blåsigt väder.

Uppdaterad: 7 oktober 2022