Driftsinfo

Hamngatan är avstängd i ena riktningen

1 september 2020 - Beräknat slutdatum 1 januari 2021

Från och med februari stänger vi av gångbanan utanför högskolan i båda riktningar framför nya högskolan för att kunna fortsätta arbetet på platsen.

Karta över avstängningen av gångbanan

Hamngatan är för tillfället enkelriktad och enfilig förbi arbetsområdet. Kommer du från Nybron kan du passera på Hamngatan på en tillfällig asfalterad väg. Nedsatt hastighet till 30 km i timmen. Kommer du från Tullgatan är hamngatan avstängd och du leds bort via Bruksgatan. Följ skyltning på plats och välj om möjligt annan väg.

Ytan utanför högskolan och den befintliga parkeringen på andra sidan vägen ska nu byggas om. Det ska bli en å-nära mötesplats i anslutning till nya campus. Där välkomnar vi studenter, invånare och besökare.

Den nya platsen ersätter den befintliga parkeringsytan framför högskolan. Arbetet sker i etapper där vissa etapper har stor inverkan på trafiken. Vi uppdaterar informationen här på sidan efterhand. Följ skyltning på plats.

Läs mer om hur platsen kommer se ut och vanliga frågor och svar om projektet hittar du här.

Tillbaka till alla vägarbeten

Uppdaterad: 27 april 2021