Driftsinfo

Drottninggatan är avstängd från Hamngatan fram till Kungsgatan

1 februari 2021 - Beräknat slutdatum 1 september 2022

Från onsdag den 5 maj stänger vi av fram till korsningen Drottningatan/Kungsgatan för att fortsätta ombyggnaden av Drottninggatan.

Det innebär ingen förändring i framkomligheten förutom på den del av gatan som vi nu utökar med avstängningen.

Du som åker bil och vill till Cityhuset eller Kungsplan får fortsatt åka in från Kyrkogatan och förbi Fristadstoget där vi tillfälligt öppnat upp Rademachergatan för trafik i båda riktningarna. Du som går eller cyklar kan ta dig förbi arbetet gående, följ skyltning på plats. Se kartan nedan.

Karta över avstängningen Drottninggatan/Rademachergatan

Från och med 1 februari påverkar avstängningen busstrafiken för både stadstrafik och landsbygdslinjer. Vi flyttar busshållplatserna från Drottninggatan och det innebär att vissa av parkeringarna längs Kyrkogatan kommer att stängas av under arbetet för att användas som busshållplats. För den som cyklar finns flera cykelparkeringar vid Smörtorget. Se kartan nedan för mer info kring de tillfälliga hållplatserna.

En karta över tillfälliga busshållplatser under arbetet med Drottninggatan
Uppdaterad: 30 april 2021