MENY
Eskilstuna kommun

Rådgivning för vatten och avlopp

Gemensamhetsanläggning

För dig med eget vatten och avlopp och nära till grannar.

Eskilstuna kommun har en VA-rådgivare som hjälper till med frågor kring vatten och avlopp för dig som behöver förbättra ditt avlopp. Det gäller inte dig som redan har kommunalt avlopp. När husen ligger tätt, kan det vara svårt att få till det med egna vattenbrunnar och avlopps­anläggningar på varje tomt. För att undvika att förorena brunnar eller att det blir andra bekymmer från många små avlopp kan det vara bättre att vatten och avlopp löses gemensamt.

Med större anläggningar blir ofta flera myndigheter/kontor berörda och det kan vara svårt att veta vilken instans som gör vad.

Rådgivningen har startats för att underlätta kontakterna mellan fastighetsägare och kommunens olika delar samt lantmäteriet. Rådgivningen är opartisk och kostnadsfri. 

Fastighetsägarna i ett område där husen ligger tätt får även hjälp med att diskutera möjliga lösningar för att få till sina avlopp gemensamt. Det kan bli en liten anläggning med få fastighetsägare eller en större gemensam anläggning.

Ibland kanske det bästa är att undersöka om det går att få till en kommunal anslutning.  

För att nyttja VA-rådgivningen bör ni vara minst fem fastighetsägare som vill lösa avloppet gemensamt. 

Kontakta Stefan Sjöberg när du vill ha hjälp med frågor kring vatten och avlopp i områden där det inte är kommunal anslutning. Stefan hjälper till med att underlätta kontakterna mellan fastighetsägare och kommunens olika avdelningar samt lantmäteriet. Hans rådgivning är opartisk, kostnadsfri och är ett stöd för att processen ska gå så smidigt och enkelt som möjligt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Miljökontoret
Öppettider

Vardagar 10.00-12.00, 13.30-16.00

Besöksadress

Alva Myrdalsgata 3d

Postadress

631 86 ESKILSTUNA

Kontakt

016-710 10 00
Skicka e-post
016-14 26 84

Stefan Sjöberg
VA-rådgivare