MENY
Eskilstuna kommun

Vatten och avlopp

Du kan antingen ha kommunalt vatten och avlopp, eller enskilt avlopp och dricksvatten från egen brunn.

Enskilda avlopp

Enskilda avlopp är de avlopp som inte är anslutna till det kommunala avloppsnätet. Nästan alltid är det fastigheter som ligger utanför ett större tätbebyggt område som behöver någon form av enskild avloppslösning.

Om din fastighet inte är ansluten till det kommunala avloppsnätet måste du själv ordna rening av avloppsvattnet, det vill säga någon form enskild avloppsanläggning.

Gemensamhetsanläggningar

När fastigheter som ligger tätt, men utanför tätbebyggt område ska förbättra sina avlopp behöver det ofta ske gemensamt - så kallade gemensamhetsanläggning. Då blir ofta Lantmäteriet och kommunen med Eskilstuna Energi & Miljö AB, miljökontoret och fler avdelningar inblandade. VA-rådgivaren hjälper till med övergripande frågor och vet vilka frågor de olika aktörerna ansvarar för.

Kommunalt avlopplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Med kommunalt avlopp menas det avloppssystem som ägs och drivs av kommunen. I Eskilstuna är det Eskilstuna Energi & Miljö ABlänk till annan webbplats som ansvarar för det kommunala avloppsnätet, ett kommunalt bolag.

Plan för Eskilstunas dricksvatten och avlopp

Här finns Eskilstuna kommuns dricksvatten- och avloppsplan.länk till annan webbplats
Planen för dricksvatten och avlopp beskriver vilka vatten och avloppslösningar som planeras för olika områden med befintlig bebyggelse i kommunen.Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.