MENY
Eskilstuna kommun

Stadsparken

Utvecklingsplanen för Stadsparken är nu antagen

Det finns en översiktlig idé och vision för utveckling av Stadsparken beslutad. Planen innebär bland annat att parken ska bli tryggare, mer tillgänglig och attraktiv. Några exempel på nyheter är bryggor som förstärker kontakten med ån, ny ljussättning och fler ytor för aktiviteter för alla åldrar. 

Här kan du ta del av utvecklingsplanen för Stadsparken 

Klicka på bilden för att se den i större format.

Klicka på bilden för att se affischerna i större format.

Inspiration från Eskilstunabornas idéer

Inför arbetet med utvecklingsplanen för Stadsparken fick vi in många bra förslag från Eskilstunaborna. 253 punkter med idéer lades in direkt i en digital karta och 144 personer lämnade sina funderingar kring Stadsparken på annat sätt. Till höger hittar du alla idéer som kom in under dialogen 17 oktober - 17 november 2013.

Se bilder från medborgardialogen i Stadsparken 26 oktober 2013

- Vi kommer inte att kunna förverkliga alla idéer som vi fick in men det känns bra att kunna presentera en utvecklingsplan där vi vävt in mer lek, bad, en servering och mer blommor som många önskade sig, säger Anna Edvinsson, landskapsarkitekt Eskilstuna kommun.

Utveckling på kort och lång sikt

Guds hand

Belysning av Carl Milles konstverk Guds hand är en idé som kommer från Eskilstunabon Olof Larsson och som förverkligades i början av 2014. Under våren och sommaren 2014 fick holmen ett lyft och ett nytt konstverk kom på plats i november. Läs mer om Holmen. Sommaren 2015 anlades Beach 2015 med solstolar och parasoller.

Utvecklingen av Stadsparken har påbörjats men mer planeras på lite längre sikt.

Spadenprojekt

Utvecklingen av Stadsparken är ett så kallat spadenprojekt. Det innebär att du har möjlighet att påverka innan beslut är fattat och vi sätter spaden i jorden. Läs mer här.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Projekt- och GIS-avdelningen

Projektering och utbyggnad av gator och parker

Besöksadress

Alva Myrdals gata 5

Postadress

631 86 Eskilstuna

Anders Enesved
Chef Projekt- och GIS-avdelningen