MENY
Eskilstuna kommun

Ny gång- och cykelbro över Eskilstunaån

Under ljusfestivalen Nattljus visades en möjlig framtida bros placering med laserstrålar. Klicka på bilden för att se den i större format. Foto: Göran Jonsson, stadsbyggnadsförvaltningen

Om några år planerar vi att bygga en gång- och cykelbro över Eskilstunaån, mellan Klostergatan och Kyrkogatan. En bro gör det naturligtvis möjligt att ta sig över ån, men kan samtidigt ge så mycket mer. Vad tycker du är viktigt med en framtida bro?

I december 2015 gjordes en undersökning av var en framtida gång- och cykelbro skulle placeras. Av de 237 personer som svarade var 77 procent positiva till en ny broförbindelse. 61 procent tyckte att ett broalternativ mellan Klostergatan och Kyrkogatan var att föredra framför andra broalternativ eller ingen bro alls.

Klostergatan och Kyrkogatan är idag skilda åt av vatten. På ena sidan ligger Stadsparken och på andra sidan ligger Smörparken. Ett stenkast därifrån ligger Fristadstorget och centrum. Att kunna röra sig enkelt i Eskilstuna är bra. Det är bra för hälsan, för affärer och för olika möten mellan människor.

I Stadsparken kunde besökare ändra färg på ljusbron under Nattljusfestivalen. Varje färg symboliserade ett tema. Röd för landmärke, Gul för mötesplats och Grön för en bro med mycket växtlighet. Varje tryck gjorde att bron lyste i den färg som knappen hade i 15 sekunder för att återgå i en neutral vit färg. Under Nattljusfestivalens tre dagar ändrades ljusbrons färger enligt följande: Röd=394 st, Gul=318 st, Grön=434 st.

Vad tycker du är viktigast med en framtida bro?

Svara i formuläret nedan senast 30 november 2018.

Besökte du ljusfestivalen Nattljus och tyckte till vid ljusbron genom att ändra färg på den? * (obligatorisk)
Besökte du ljusfestivalen Nattljus och tyckte till vid ljusbron genom att ändra färg på den?


Vid ljusbron under Nattljusfestivalen kunde man ändra färg genom att trycka på olikfärgade knappar. Varje färg stod för ett tema. Röd = Landmärke, Gul = Mötesplats och Grön = Grön bro med mycket växtlighet.
Vilket tema för en framtida bro föredrar du?
Vilket tema för en framtida bro föredrar du?

Jag är * (obligatorisk)
Jag ärÅlder * (obligatorisk)
Ålder

Jag bor * (obligatorisk)
Jag borHjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Karl Tuikkanen
Projektledare