MENY
Eskilstuna kommun

Nytt badhus - Munktellbadet

Munktellbadet invigdes den 28 maj 2016 efter två års byggtid. Munktellbadet har växt fram i dialog. Barnen fick lämna förslag på vad de ville att familjebadet skulle innehålla, föreningslivet har varit med och påverkat innehåll och funktion i badhuset och även namnet Munktellbadet är ett resultat av samverkan. 

Badhuset innehåller 50-meters bassäng, ett stort familjebad, en relaxavdelning, en servering med fin utsikt över Eskilstunaån och utmanande träningsmöjligheter. 


Välkommen in!

Miljöbyggnad Guld

Ett stort fokus har lagts på att byggnaden ska hålla en så låg energikonsumtion som möjligt. Med tillgänglighet som ledstjärna och det första badhuset att tilldelas Miljöbyggnad Guld stoltserar vi med ett av Sveriges mest moderna badanläggning.

Badhus vattenfyllning

Den 28 januari 2016 började vi fylla på vatten i simbassängen med hjälp av flickor och pojkar från klass 3 på Slottsskolan. Foto: Göran Jonsson, stadsbyggnadsförvaltningen.

Bygginformation

I området pågår markarbeten och byggnation av 400 nya bostäder i kvarteret Nithammaren 8. Planerad inflyttning vår/sommar 2019. Det byggs även ett parkeringsgarage i området som beräkas vara klart i slutet av 2018. Här hittar du information om tillfällig parkeringsplats.  

Byggherre och ägare av Munktellbadet är Eskilstuna kommunfastighetlänk till annan webbplats

Läs mer om Offentlig utsmyckning i badhuset 

Spadtag badhus

Första spadtaget 27 januari 2014. På bilden syns kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson, ordförande i kommunfastighet Birgitta Eriksson, Tommy Hamberg ordförande i Bad AB samt Elin och Robin från klass 3a på Årbyskolan.  

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Projekt- och GIS-avdelningen

Projektering och utbyggnad av gator och parker

Besöksadress

Alva Myrdals gata 5

Postadress

631 86 Eskilstuna

Benny Larsson
Byggnadsinspektör/samordnare