MENY
Eskilstuna kommun

Nytt badhus - Munktellbadet

Lördag den 28 maj var det äntligen dags för premiärbad i Munktellbadet. Senast vi invigde ett bad i staden var 1933 och det var i början av 2014 som vi satte igång att bygga det nya badhuset i Munktellstaden, Eskilstuna.

Munktellbadet har växt fram i dialog. Barnen har fått lämna förslag på vad de vill att familjebadet ska innehålla och föreningslivet har varit med och påverkat innehåll och funktion i badhuset. 

Vi erbjuder ett stort familjebad, en generös relaxavdelning, en servering med otrolig utsikt och utmanande träningsmöjligheter. 
Välkommen in!

Ta en tur i nya badhuset Munktellbadet: 

Badhuset är byggt utifrån ett helhetsperspektiv när det gäller miljö, som gäller under hela dess livslängd. Ett stort fokus har lagts på att byggnaden ska hålla en så låg energikonsumtion som möjligt. Med tillgänglighet som ledstjärna och det första badhuset att tilldelas Miljöbyggnad Guld stoltserar vi med Sveriges kanske mest moderna badanläggning.

Badhus vattenfyllning

Den 28 januari 2016 började vi fylla på vatten i simbassängen med hjälp av flickor och pojkar från klass 3 på Slottsskolan. Foto: Göran Jonsson, stadsbyggnadsförvaltningen.

Bygginformation

I området pågår markarbeten och byggnation av 400 nya bostäder i kvarteret Nithammaren 8. Planerad inflyttning vår/sommar 2019.  

Byggherre och ägare av Munktellbadet är Eskilstuna kommunfastighetlänk till annan webbplats

Läs mer om Offentlig utsmyckning i badhuset 

Spadtag badhus

Första spadtaget 27 januari 2014. På bilden syns kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson, ordförande i kommunfastighet Birgitta Eriksson, Tommy Hamberg ordförande i Bad AB samt Elin och Robin från klass 3a på Årbyskolan.  

Badhuset fick namnet Munktellbadet 

I början av 2014  hade vi en workshop med representanter från Vattenpalatset, simföreningen, Munktellstadsgruppen, Eskilstuna marknadsföringsbolag AB m.fl. för att få inspiration och lyssna in olika perspektiv på namnfrågan. Denna workshop gav oss ett bra underlag som sedan analyserades vidare ur ett varumärkesperspektiv. Resultatet blev tre olika inriktningar: Eskilstuna badhus, Munktellbadet och Vattenverkstan.

Under november 2014 fanns möjlighet för allmänheten att tycka till kring dessa tre alternativ och lämna nya förslag. Sammantaget fick namnet Munktellbadet mest stöd och beslut om namnet fattades av kommunstyrelsen den 10 februari 2015.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Projekt- och GIS-avdelningen

Projektering och utbyggnad av gator och parker

Besöksadress

Alva Myrdals gata 5

Postadress

631 86 Eskilstuna

Benny Larsson
Samordnare arena-, bad- och campusprojektet