MENY
Eskilstuna kommun

Ny arena och nytt badhus i Eskilstuna

Eskilstuna satsar på ett nytt badhus och en ny arena med träningshallar i Munktellstaden. Dessa anläggningar bidrar till att Munktellstaden blir en levande stadsdel i ett attraktivt område i Eskilstuna.   

Munktellbadet

Munktellbadet öppnade 28 maj 2016. NCC har byggt badhuset på uppdrag av Eskilstuna kommunfastigheter. Eskilstuna Bad AB ansvarar för verksamheten i badhuset. 

Eskilstunas nya badhus i Munktellstaden. Illustration: Liljewall Arkitekter.

Munktellbadet är Sverige första miljöcertifierade badhus enligt miljöklass Guld. Här kan du läsa mer om badhuset.

Ny arena - STIGA Sports Arena Eskilstuna

3 juni 2017 invigdes STIGA Sports Arena. Eskilstuna Kommunfastigheter AB har byggt och är ägare till arenan. Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för träningar, skolidrott och övrig verksamhet. Destination Eskilstuna ansvarar för att marknadsföring och bokningar av större evenemang.  

Här kan du läsa mer om arenan.

Eskilstunas nya arena. Illustration AQ Arkitekter.

Trafiken i Munktellstaden

I och med att området omvandlas kommer fler människor att behöva ta sig till och från Munktellstaden per fot, cykel, kollektivtrafik och bil. Den nya gång- och cykelbron är ett nytt alternativ för dig som vill ta dig till Munktellstaden på ett hållbart sätt. Vi bygger även ett parkeringsgarage i området - klart årsskiftet 2018/19. Här kan du läsa mer om hur du tar dig till Munktellstaden.

Prenumerera på senaste nytt!

Du som är intresserad av att följa det fortsatta arbetet kan anmäla dig som prenumerant genom att klicka på Prenumerera ovan. Då får du ett meddelande i din e-post varje gång webbsidan uppdateras.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Projekt- och GIS-avdelningen

Projektering och utbyggnad av gator och parker

Besöksadress

Alva Myrdals gata 5

Postadress

631 86 Eskilstuna

Benny Larsson
Byggnadsinspektör/samordnare